måndag 20 december 2010

LUCKA NR 20
I lucka nr 20 vill jag beröra ämnet vad som är viktigt och betydande och vad vi faktiskt kan lägga bakom oss för att bli den vi vill vara och den vi faktiskt i grunden ÄR"Love is not blind. It only sees what matters"
(För dagen en ny målning när jag testat ett nytt uttryckssätt)
Hur många gånger har vi inte hört den gamla klyschan att kärleken är blind. Tänk om det är så att vi ska prova att ställa allting på ända och leka med tanken att det kanske inte alls är så. Det kanske är så att kärleken ser det som är viktigt och gör oss fria nog att se det. Ofta sker en slags "missmatch" här mellan den verklighet vi lever i som är styrt av intellektet och den känslan som driver oss när vi är förälskade och känner total kärlek och som styrs av känslan och intuitionen. Därav kan det gamla uttrycket att kärleken är blind ha uppkommit. Jag säger inte att det är så här men jag säger att det är en tanke väl värd att fundera över denna måndag i december. Allt behöver ju inte alltid vara som vi tror eller som våra föregångare trott.

Det var ju trots allt inte speciellt länge sedan vi trodde att jorden var platt som en pannkaka men idag vet vi bättre :)

Så när du känner kärlek - gå på den känslan. Den leder dig alltid rätt

Lycka Till alla vackra själar i denna vintervackra gnistrande dag

2 kommentarer:

 1. Jag håller mä dig (igen) i ditt tänk :)
  Då synen inte är påkopplad till 100 % så använder vi ju oss mer av känseln och att lyssna o smaka o lukta o har då kontakt till HELA vårt inre - som då vi är kär (och galen) kanske :)
  Men jag vill inte säga att kärleken är blind, för vi ser ju MER när vi använder oss av hela oss istället för bara ögonen, eller hur :)
  En positiv kramis för att utvecklingen går framåt och inte stagnerar :D

  SvaraRadera
 2. Tack för fin kommentar,underbar tavla och du.. jag är förälskad nu och bara njuter i massor.. försöker att inte tänka utan bara vara i känslan.. det är underbart!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...