tisdag 12 oktober 2010

Självcoaching i höstfärger


Solvacker höstdag med skimrande trädkronor och dagar som minner om att vintern snart är här igen. Här i Göteborg var det riktigt kallt idag så den varma höstkoftan var inte fel en morgon som denna. Det är fantastiskt vackra dagar att leva i och jag blir smått förälskad i det mesta omkring mig.

Idag känner jag att jag behöver reda ut lite inom mig och grena ut min närmaste framtid en aning. Jag står inför vägskäl och livsval. Jag trasslar gärna till det för mig för jag VILL så mycket och gör gärna saker på känn, handlar ofta på direkten och tänker nog till lite väl sent ibland. Jag är impulsiv, livsglad och galet nyfiken på livet och tänker dessutom så förbli för det är en del av mig och jag stormtrivs.

Idag behöver jag dock stanna upp, coacha mig själv och fråga mig


*Vad vill JAG?
*Vad vill jag EGENTLIGEN?
*Hur väl stämmer det överens med mina värderingar?
*Vad hindrar mig från att göra det?


Om JAG inte vet vad jag vill ha, vet jag ju inte heller när jag nått fram. Först när jag vet mitt mål, vet jag om jag uppnått det.
Stannar du upp ibland och frågar dig var du befinner dig, vart du är på väg och vad du behöver göra för att nå dit ? Om inte, testa att coacha dig själv lite. Skriv ner svaren eftersom det får en större effekt och djupare innebörd då. Det blir lite som att vädra tankar, titta på karta och inta riktning. Kom bara ihåg att vara grymt ärlig med dig själv
Ta vara på stunden, dagen och nuet

7 kommentarer:

 1. Japp du älskade syster...jag är helt inne på samma bana. Förresten....filmen går nu på tors 19.00....ska ru inte hänka på. Kärlek till Dig

  SvaraRadera
 2. Jo jag stannar upp då och då och undrar vart jag är, ibland måste jag ändra lite här och där för att komma dit jag vill. Men för det mesta så är jag lite för inpulsiv och bara gör utan att tänka fören efteråt.
  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Försöker dagligen stanna upp och tänka på vart jag är på väg och vad jag vill... men är som Du, alldeles för impulsiv och handlar oftast för stunden, ibland med positiva resultat av handlingen och ibland med negativa. Men det är ju det som är charmen med livet!
  Önskar jag kunde vara mer strukturerad.

  Varma höstkramar fina Du!

  SvaraRadera
 4. Härlig bild på dig, och du är fantastisk, ja...vem har sagt att man alltid ska veta vad man vill, kan man inte bara hänga på livets flöde? Det är en fundering jag har...måste man veta vad man känner och tänker? Nå...jag är otroligt ostrukturerad nu och tar dagen här och nu, för jag vet vad jag vill, men realistiskt nog så är det inte möjligt nu. Ska ändå fundera och reflektera över dina ord, du är så klok! varmaste kramar

  SvaraRadera
 5. Det stämmer så väl det du säger.
  Man stannar upp alldeles för sällan.
  Jätte fin bild på dig.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fin bild och bra frågor, man behöver verkligen såna för att landa.. ska självcoacha en del i helgen och reda ut en del.

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...