fredag 22 oktober 2010

Hitta hem

Att hitta sin egen inre röst och att hitta den kärna vars allting utgår ifrån är inte helt lätt kan jag tycka. Men det är fullt möjligt. Vi söker så många svar på alla de frågor som ständigt cirkulerar omkring i vår mentala omloppsbana.

Vi reser och besöker platser där andra hittat sig själva, vi söker upp olika gurus som ska ge oss de universella och fundamentala svaren, vi låter andra kloka människor komma med vägvisare, vi läser bok efter bok ur den nutida djungeln av personlig utvecklingsböcker. Det är absolut helt fantastiskt att göra dessa utvecklande saker men vi behöver också någonting annat. Vi kan inte leta efter oss själva utanför det som är själva jaget.

Vi behöver börja i en annan ände. Vi behöver ge oss själva plats och tid att vara i kärnan. Alla svaren finns i frågorna vi ställer oss, i råden vi ger till andra och framför allt i den egna tystnaden. I stillheten som alltid löper parallellt med det mediala bruset vi ständigt är i kontakt med. Vi behöver stänga av den inre och yttre dialogen. Vara i tystnaden.

Tystnaden färdas inte - den är ju liksom alltid vid sitt mål och i DEN hittar du hem. Du har ALLTID svaren själv. Den kan låta uppkäftigt måhända men det är faktiskt så. Vi tar oss sällan tid att tvärstanna och dra i nödbromsen när vardagen skaver mot själen. Istället gasar vi lite mer, shoppar lite extra och blundar lite hårdare.

Vem är viktigare i ditt liv än DU ?

Utan dig själv är du ju... ja just det...ingen

Läs gärna störtsköna Bob Hanssons inlägg på samma tema HÄR

Ljus till Er alla


7 kommentarer:

 1. Japp!
  Kunde inte skrivit det bättre själv. ;)

  Stillhet ligger högt upp på min prioriteringslista i livet nu...kanske på första plats. Det har blivit ett beroende och en källa till kraft och glädje.

  Och tänk så enkelt e g e n t l i g e n - om man bara kommer på det.

  Nu för tiden kan vi väl (har jag för mig) få motion utskrivet på recept, undrar om stillhet kan bli nästa sak på recepten.?
  Och undrar hur man löser det rent praktiskt.

  Varma regniga hälsningar!

  X-Sök och du skall finna

  SvaraRadera
 2. Hej härliga Emma,

  Jag hittade hit via bloggen Lysande Ögonblick och fastnade direkt. Är själv "mitt i" min egen process (är man någonsin någon annanstans än "mitt i" den?) och håller på att utbilda mig till samtalscoach och så småningom även samtalsterapeut. Livet är en hisnande resa som jag älskar att vara på. Dina texter sätter ord på så många av mina tankar och känslor. Just nu har jag läst alla dina inlägg från maj och framåt och både skrattat, gråtit och känt igen mig i dem. Jag vill tacka dig för att du förgyllde min dag med ditt språk och dina bilder.

  Jag kommer tillbaka hit, det är säkert!

  All lycka och värme!

  /Thérèse

  SvaraRadera
 3. Oroshjärta
  Tack fina :)

  X-sök o du ska finna
  Ja det vore nog bra om man kunde få stillhet och ro på recept fast egentligen får vi ju det ibland fast vi väljer andra ord bara... Ha det gott

  La Verde
  Oj vilken kommentar. Jag tackar innerligt för dina ord och hoppas du återkommer. Om du har en blogg får du gärna återkomma och uppge den så jag kan besöka dig. Ha det gott

  SvaraRadera
 4. Hej igen, du hittar mig på laverde.se. Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Mmm... jag känner att jag nu "hittar hem" mer och mer... äntligen.

  SvaraRadera
 6. Kärlek. Det är den största skatten när man inser det... inom oss bor vår egen visdom, ibland hittar vi den själva och ibland finner jag den i mötet med andra. Men personer som talar om för mig hur just jag ska leva har jag slutat lyssna på för länge sen, den kunskapen är ju min.

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...