söndag 17 oktober 2010

Följ din dröm och acceptera konsekvenserna

Har ni tänkt på så många gånger vi inte gör det vi egentligen innerst inne vill därför att vi tror att andra ska ogilla det? Så många tåg som passerar medan vi står frågandes kvar på perrongen och undrar vad som hände. Så många chanser som blåser iväg från oss likt en ballong en stormig höstdag. Så oräkneligt många möjligheter som går oss förbi här i livet.


Att ständigt söka andras gillande är faktiskt en bergsäker väg till olycka. Det är nämligen så att oavsett vad du gör och oavsett hur hårt du anstränger dig så kommer det nästan alltid finnas någon som inte gillar det du gör. Så olika är vi människor helt enkelt.


Det enda du egentligen får ut av att försöka göra andra nöjda hela tiden är att du stressar och pressar dig själv att vara något du inte är för att sen försöka vara något du tror att andra att vill att du ska vara.

Ha en ärlig kommunikation med dig själv och släpp taget om andras förväntningar och lev efter din egen kompass. Bli den du alltid velat vara och skapa fantastiska ringar på vattnet för din omgivning att ta del av. Ingen vet hur ditt liv ska levas mer än DU och du har alltid rätt att vilja det du vill och göra det du gör - och att acceptera konsekvenserna

8 kommentarer:

 1. Som alltid klok och inspirerande! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar att komma hit och läsa. Har dock blivit sämre på att kommentera. Men du är i mina tankar och dina ord tar jag med mig. Kramar...

  SvaraRadera
 3. Hur klokt som helst, kära syster. Puss

  SvaraRadera
 4. Tack igen för inspirerande ord! Det är ju så himla lätt att halka dit och börja tänka hur andra ska uppfatta och se på mig och det jag gör. Men vad är det värsta som kan hända - egentligen...?

  Kom att tänka på det jag nyligen läste i Robin Sharmas Greatness guide... Han skriver "Ge dig hän. Bli enastående innovativ och odla din passion. Låt dem säga att du är udda eller knäpp eller till och med galen. Men kom ihåg, vaje stor ledare (eller viosionär eller stor tänkare) har fått stå ut med att bli utskrattad i början. Och nu hyllas de."

  Är nu övertygad om att den lilla risken är värd att ta :)

  Kram, hoppas att du har en toppen-måndag!

  SvaraRadera
 5. Ja det fick bli den fåtöljen. Jag tycker
  verkligen inte att den är fin men det fanns
  inga direkta alternativ. Vi ska nog prova
  färga tyget tror jag. Sen var den billig och
  han verkligen ÄLSKAR den. Imorse satt han
  nybadad i bara handduk och tittade på tv och
  åt majskrok. SÅ SÖT SÅ MAN BARA DÖR !

  SvaraRadera
 6. Tack för dom orden idag! Då fortsätter jag att vara lite stôllig utan att fundera på vad andra tycker och tänker om det.
  Kram

  SvaraRadera
 7. I do, I do, I do.. men just nu är jag lite vilse så då stannar jag upp och tittar på kompassen innan jag virvlar vidare i livet.

  kramar

  SvaraRadera
 8. Så himla sant. Och svårt. Men viktigt. Och ett måste för lyckan.

  Kram fina du!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...