söndag 31 oktober 2010

Eftersom jag inte tycks ha gröna fingrar odlar jag positiva tankar istället


När vi tänker positivt om oss själva och vår framtid så mår vi bättre. Det finns mängder av välgrundade forskningsrön som påvisar detta. Vi har allt att vinna på att odla vår optimism, för det vi fokuserar på växer.

Så vad vill du ha mer av i ditt liv?

En liten övning som är bra att börja med när man ska försöka "programmera om sig" och tänka mer positivt är "Det bästa som kan hända-övning"

Skriv under ca 15 - 25 minuter ner allt du kommer på under temat Det bästa som kan hända. Föreställ dig hur du uppnår dina drömmar, mål, visioner och hur saker blir precis som du hoppas på och känn hur du klarar alla svårigheter du möter. Känn att du möter de människor du vill och behöver. Känn hur du mår exakt så som du vill må osv. Tillåt dig att känna fritt och lek med tanken.

Vet du vad det bästa är - allt är fullt möjligt. Du sätter gränserna

(Vill också påpeka att tänka positivt handlar inte om att förtränga obearbetade känslor och måla på ny färg på gammal flagnad färg utan om att välja förhållningssätt till din egen framtid. Har du obearbetade känslominnen som huserar i ditt inre ska självklart dessa tas itu med på allra bästa sätt parallellt. Början till det är alltid att fråga sig själv hur länge man vill att de negativa minnena ska få bosätta sig inuti dig. Det börjar hos DIG.)

Livet är väl helt fantastiskt underbart - framför allt om man betänker alternativet

Var rädd om hela dig och våga känna det du känner och ge livet den kärlek det förtjänar

kram

7 kommentarer:

 1. Härlig och inspirerande läsning som start på måndagen! Tack!

  /Daniela

  SvaraRadera
 2. Visst är livet fantastiskt, men för de flesta av oss så behöver vi påminnas om det inte bara ibland utan ganska OFTA. Tack för fina ord och fina bilder.

  SvaraRadera
 3. Åh. Fina du. Bra start på veckan. Mycket fint!

  SvaraRadera
 4. Underbart, tack..
  varmaste kramen

  SvaraRadera
 5. Har lekt med såna härliga tankar ett tag... och det har gett massor! (Närmast har det inneburit att jag nu på torsdag börjar en coachutbildning - hurra! :) :)

  SvaraRadera
 6. Så glad jag blev att du hittade mig, så jag hittade hit. Att välja att se, och att börja med mig själv. Tack för du påminner oss/mig, ska ta med mig detta vidare in i veckan/livet. Kram

  SvaraRadera
 7. Och du sår frön hos andra inte att förglömma..

  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...