söndag 31 oktober 2010

Leva som man lärJag får ofta frågan hur jag lever, om jag alltid är glad och positiv, om jag lever som jag lär osv. Självklart mår jag en liten bit av allt så som alla andra. Livet är ju en berg och dalbana. Så ock för mig. Mitt ego väsnas rätt rejält emellanåt kan jag meddela. Jag är en otroligt passionerad och emotionell person med ett djup som löper parallellt med den sprudlande coachen och personliga utvecklaren jag är i min yrkesprofession. Ibland gör jag saker som gör mig livrädd men istället för att backa och fega ur så för jag en inre dialog med mig själv och säger :

"Jaha ok Emma nu är du livrädd - det är det väl inte så farligt att vara"

Då har man liksom avdramatiserat och plockat ner ribban som gör att man vågar göra det som känns rätt i magtrakten.Det sägs dock att man kan se på sina blommor hur man mår...hm, ja vad säger man....känns inte som om jag ligger på topp just nu i så fall om man kollar in min stackars Mårbackapelargon som huserat bakom en gardin i gästrummet under hösten. Jag är hopplös på vissa områden. Men jag är jäkligt bra på annat:)

Känns som om jag har för mycket outredda tankar utspridda huvudet. Behöver sortera min bubbla av inre bilder och få fäste och fokus på det jag behöver ta tag i. Kanske blir mina växter lite snyggare om jag blir lite mer struckturerad. Kanske inte. Who knows?!


6 kommentarer:

 1. Ja men visst är det så att man har lite av allt det där som de flesta människor tampas med. Som du säger, det är livet.
  Stackars lilla Mårbackapelargon. Jag hoppas att hon kartar på sig. Det är en enorm livsvilja i de växterna. Kanske är parallellen mellan människan och hennes växter inte så tokig. Klipp ner pelargonen, strukturera dina tankar och hitta ditt fokus, och vips så har ni båda energi att växa vidare! :)

  SvaraRadera
 2. Hmm..jag har hört det där med blommorna förut. Jag har alltid skött om mina, även när jag har mått sämre. Men just nu...jag mår rätt ok :) Men mina blommor...nja :) Och jag skulle också behöva strukturera...både tankar och mitt hem :) Ska ta tag i hemmet den här veckan, är höstlovsledig med barnen, då kanske tankarna följer med på köpet :) Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Att leva som man lär...Inte alltid så lätt. Jobbar på det på daglig basis...Men det e fan inte de ofelbara som gör underverk här i världen! L.O.V.E

  SvaraRadera
 4. Nja....jag vet inte riktigt om jag kan hålla med fullt ut med det där med blommorna. Jag skulle nog kunna tänka mig att.... när man har fullt upp med egna tankar och reflektioner i sitt eget liv, finns inte riktigt plats och är inte lika viktigt att exv ta hand blommorna. Ditt eget Personliga växande är viktigare. Så jag kan se det som ett gott tecken.....du ser hellre INÅT dig själv än utanför. Puss

  SvaraRadera
 5. Mina blommor är blandad kompott så jag får nog välja vilka jag tittar på innan jag svarar på den frågan... men jag vill också säga att du känns så himla genuin och när jag läser din blogg känns det väldigt mycket du.

  Kramen

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...