söndag 2 maj 2010

Att vara, göra och ha


Det här med strävan efter lycka är ett ständigt aktuellt och närvarande samtalsämne i vår del av världen. Det kan väl inte undgått någon vid det här laget. Vi vill bli LYCKADE så till den milda grad att vi glömmer att bli LYCKLIGA. Det är ju trots allt en markant skillnad på begreppen, även om de självklart också kan gå hand i hand för en del människor.

Tänkte presentera en "livstriangel" för att förklara hur jag ser på det här med skapandet av vår egen lycka. Det kan i alla fall ge ytterligare ett perspektiv att se in på Dig själv och Ditt liv.
Man kan dela in livet i tre olika aspekter - att vara, att göra och att ha.

*Att vara är grundplåten, existensen i sin renaste form, att vara vid liv och medveten om jaget. Alltså när vi är totalt fokuserade på nuet och grundade i oss själva och lever i enlighet med våra värderingar.

*Att göra innebär kreativitet, rörelse och aktivitet. Görandet kommer ur den naturliga skaparenergin som flödar genom allt levande.

*Att ha är att stå i förhållande till allt omkring oss i universum så som människor och ting. Förmågan att acceptera, äga och att förhålla sig till det vi har omkring oss.

Att vara, göra och ha är som en livstriangel där varje sida stödjer varandra. De står inte i konflikt till varandra utan de existerar samtidigt.

Jag tror Du är med på hur jag menar här om Du applicerar detta på Ditt liv. Det jag vill komma till nu är att de flesta människor lever sina liv baklänges. Man vill nämligen HA mer saker och pengar för att kunna GÖRA mer av det man vill så att man i slutänden kan VARA lycklig.

Jag vill påstå att i själva verket fungerar det helt tvärtom.

Du måste först VARA den du verkligen är(hitta hem i dig själv och bli grundad i din personlighet) för att kunna GÖRA det du behöver göra för att slutligen få och HA det du önskar och därigenom bli lycklig på det sätt som är sant för dig.

Ta Dig nu gärna en titt på Ditt liv. Åt vilket håll går du i livstriangeln ?
Hoppas Er helg varit underbart soldränkt såsom min. Våren är så smärtsamt vacker i alla sin generositet att jag blir både lite wild and crazy och galet glad bara av att få finnas till. Lovely
Ha en fin söndagskväll och var rädd om Er
Love


5 kommentarer:

 1. Så sant så sant, tänk att vi ska behöva påminnas att vara dom vi är. Att vi låter oss påverkas och formas så starkt att vi många gånger lever vårt eget liv efter samhällets eller någon näras förväntningar. Att det ibland måste hända något stort eller dramatiskt innan vi blir medvetna. Ja det är väl så det är.....
  Puss

  SvaraRadera
 2. Som vanligt har Du så kloka och självklara tankar! Om vi inte börjar med oss själva är det svårt att ta till vara på allt det vackra runtomkring oss för då hamnar fokus helt fel!

  Varmaste vackra vårkramar till Dig!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk triangel, den har jag inte sett förut men jag håller verkligen med dig i varje ord.. du är så bra på att tydliggöra och få mig att se saker ur nya aspekter. UNDERBART!!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. håller med dig helt i varhje ord. du är så klok som alltid. kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...