måndag 25 november 2013

Låt inte frusna sorgbubblor fylla ditt hjärta


Jag arbetar ofta med klienter som skulle vilja ha bättre tankemönster. Härliga människor som fastnat i ett slags bakåtsträvande tankesnurr som tar dem bort från det dom egentligen vill ha in i sina liv. De känner sig uppgivna och vet inte hur dom ska ta sig ur det hela.

Jag förstår dom. Jag har själv varit där. Och gör korta besök i dessa bakåtsträvande tankesnurr även idag faktiskt. Vi är ju bara människor och livet drabbar oss med jämna och ojämna mellanrum. Det som varit lite av en konflikt för mig är när jag vill acceptera känslorna som råder i min kropp utan att ständigt distrahera mig och förtränga saker för att slippa känna det jag känner. Men samtidigt fokusera på känslor, tankar och händelser av en annan karaktär som är mer önskvärda för att ev skapa nya saker i  mitt liv. Eftersom jag lever efter lagen om attraktion och VET att den fungerar så vet jag också att jag måste fokusera på hur jag vill må, vad jag vill ha och att må så bra som jag förtjänar. Jag attraherar alltid händelser, människor och saker av samma karaktär. 

Dock mår jag inte så bra när jag upptäcker att jag täpper till tillförseln av energi, kärlek och harmoni i mitt hjärta om jag förtränger mina känslor. Det är nämligen det som sker när jag ägnar mig åt distraktion för att slippa ta i det som känns så att säga. Det jag känner, känner jag ju. Och det är alltid ett resultat av tankar jag tänkt. ALLTID. När jag inte tillåter mig att känna färdigt så skapas det små sorgbubblor i mitt bröst som liksom inte riktigt vet vad dom ska ta vägen.

Så istället för att distrahera mig har jag börjat iaktta och betrakta alla mina känslor. Goda som sk dåliga. Och vet ni vad kontentan blir. Jo när de jobbiga känslorna accepteras så klingar de av istället för att hamna i ett slags krampaktigt motstånd och frysa kvar i mina sorgbubblor i hjärttrakten. Dessa känslor är ju trots allt indikationer på något jag behöver titta på i mig själv. Något som jag behöver deala med. När man gör det så ger de sig iväg mycket fortare och jag kan automatisk skapa plats och fokusera på de goda, kärleksfulla, varma, tacksamma och roliga känslorna. För jag betraktar och iakttar ju även dessa härliga känslor och de får då ett större omfång, vilket i sin tur gör att jag attraherar mer av det jag verkligen vill. 

OBSERVERA att jag menar inte att jag fastnar eller ältar gammalt groll och jobbiga känslor och tankar. För det gör jag inte. Jag bara iakttar, betraktar och kikar på vad det kan grunda sig i, vad som sker i min kropp och vilka tankar som härjar runt där bakom. Sen skriver jag ner detta för att synliggöra för mig vad som sker. Detta gör också att jag får väldigt klart för mig att jag ibland reagerar onödigt mycket på onödiga saker. När jag skriver ner det så är det också en del av processen som gör att det jobbiga släpper från mina tilltäppta kanaler till hjärtat och hamnar på papperet. 

Åter igen handlar det alltså om att leva MED livet - inte EMOT. 

Så kära vänner som undrar om attraktionslagsanhängare förtränger och "målar över" så är svaret för min del nix. Det går att känna det man känner, vara snäll mot sitt hjärta och samtidigt använda sig av attraktionslagen. 

Kom ihåg att det här är mitt sätt att leva. Du kanske har ett helt annat som passar bättre i just ditt liv. Vi bär alla vår egen sanning. Det fundamentalt värdefulla är att vara vän med sig själv och sitt eget hjärta. 

Det viktiga i livet är att vara viktig i sitt liv.

Var rädd om er där ute och ta´t lugnt 
Puss och kram


5 kommentarer:

 1. Som alltid så kloka ord Emma <3
  Många gånger skriver du sådant som jag redan "vet" men det är så bra att bli påmind. Andra gånger är det helt nya tankar eller nya perspektiv på tankar och känslor jag redan bär på.
  Jag är så glad och tacksam för den dagen då jag fann din blogg. Du berikar mitt liv och mina tankar och känslor (som ju är mitt liv så klart).
  Tack för att du delar med dig av din visdom och livserfarenhet!
  Kramar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tusen tack från hjärtat för att du låter mig få veta att jag inspirerat dig Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta inspirera rakt in i framtiden. Allt gott till dig du vackra
   Kram
   E

   Radera
 2. Låter mycket som Acceptance commitment therapy och mindfulness :) finfina verktyg! ;)
  Ville tipsa om denna underbara också: http://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan det nog vara...jag här läst lite ACT men det är inte därifrån jag hämtat det här...men man plockar ju ihop och blir summan av alla delarna. Ja jag har läst om denna fantastiska kvinna förut. Amazing. Det är sådan otrolig befrielsekänsla när hon säger att hon bara släppte 37 år känslomässigt menat bagage...FRIHET..Tänkvärt för oss alla
   kram till dig
   E

   Radera
 3. Nä, inga gröna fingrar behövs för kärlekens groddar, så bra :)
  Och - ja - nödvändigt att släppa allt gammal - inget ältande.
  Leva MED och inte EMOT - så sant så :)
  Jättebra inlägg som vanligt från dig du fina :)
  Kram så länge :)
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...