tisdag 1 oktober 2013

Där stod hon och bara strålade ikapp med oktobersolen

En vacker solros som sträcker sig ståtligt mot skyn utan betänkligheter

Där stod hon på min morgonpromenad och gjorde vad hon kunde för att mäta sig med självaste solen på det himmelsblå valvet. Hon sprängde generöst upp ur en rasslig kompost som om inget hade hänt. Det är dessutom oktober och höstkylan skapade en krispig morgon men vad bryr sig väl en solros om det. Vill hon sprida sin strålande skönhet till omgivningen så gör hon det oavsett om det är augusti eller oktober. Och om hon sitter i en kompost eller i en välansad rabatt spelar ingen som helst roll för hon är den vackra solros hon är oavsett. 

Kan du glittra i din egen personlighet även om omständigheterna inte alltid är de bästa? Vågar du vara modigt sårbar i miljöer då vi förväntas vara stålmannen-starka trots att hjärtat blöder? Har du kuraget att stå upp för dina åsikter även när andra"röstar ner dig"? 

Kan du vara en solros i en komposthög en dag i oktober?

Världen behöver dig så som du är och med alla dina fram och baksidor.18 kommentarer:

 1. Älskar solrosor! Och Buddha så klart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det såååå galet vackra. Gjorde dock om inlägget lite så Buddhan trillade bort men jag förstår dig...och du mig...och ja tack och kram kära du
   E

   Radera
 2. Så vackert :)
  Jag ska fortsätta mitt liv som en solros :)
  Och ja - jag vill va' en solros i en komposthög - glänsa över oktoberkylan :)
  Kramis från solrosen i komposten :)
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart kära du...det ska jag också..i alla fall så gott det går
   kramar
   E

   Radera
 3. Vilken solros! De är så vackra, som bara rosor kan vara. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig...vackra var ordet
   kram
   E

   Radera
 4. Hej, läste en lite äldre artikel av dig, det gällde attraktionslagen och ett kontonummer du ville ha och fick märkligt nog. Attraktionslagen, jag tycker den är hemskt arrogant med tanke på alla som svälter i världen. Det är alltså deras eget fel att de inte kan förflytta sig ur fattigdom till rikedom. Samt, om man vänder på det, on the flipside, om du blir överkörd av en mötande bil eller får cancer av giftiga ämnen, det är ditt eget fel?
  Mvh
  Johan
  e-mejl@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan
   Din åsikt är fri och den respekterar jag helt och fullt. Att jag skulle vara arrogant får jag också respektera att du tycker för vi har alla valmöjligheten att finna vår egen sanning och uppfattning. Att du vill delge din uppfattning av attraktionslagen får jag tacka för och självklart är det viktigt med olika nyanser och reflektioner. Jag har dock inte möjlighet att skriva hela långa avhandlingar om hur den fungerar här för det skulle bli både långt och väldigt fackmässigt. Men läs gärna kvantfysiskt forskningsbaserade artiklar och redogörelser som finns i ämnet om du vill ha mer info och svar. Det finns mängder att ta del av. Jag är långt ifrån en expert i ämnet men jag har en tro, ett förhållningssätt och en inställning som fungerar för mig. Men den är som sagt MIN sanning och det är helt upp till dig att tycka något helt annat. Skulle aldrig komma på tanken att tvinga någon annan att ha samma uppfattningar, värderingar, livsåskådningar och tankar som jag.
   Tack för din åsikt
   E

   Radera
  2. Johan
   Jag skulle aldrig någonsin säga att det är någons "fel" om man inte har möjligheten, vetskapen eller kunskapen att använda sig av attraktionslagen. Det är heller ingens fel om vi använder oss av gravitationslagen eller ej. Den är där oavsett.
   Jag tror att vi har möjlighet att skapa vår egen verklighet genom att bjuda in (attrahera) olika element till den då vi fäster uppmärksamhet på dem. Det spelar ingen roll om vi tänker på något i form av “vill ha” eller “vill inte ha” – attraktionslagen gör att essensen av våra tankar drar till sig fler av samma slag och att tankar som förstärks av känslor och tro manifesteras i det vi uppfattar som verkligheten.
   De flesta människor styr inte medvetet sina tankar mot sånt de verkligen önskar sig utan iakttar istället bara det som pågår runt omkring dem. De ägnar sig alltså åt oavsiktligt skapande vilket resulterar i att de attraherar lite av allting och följaktligen även oönskade erfarenheter. Trots att det inte finns någon som avsiktligt önskar sig fattigdom, sjukdom eller annat slags lidande manifesterar många det i alla fall eftersom de inte förstår eller har fått vetskap och kunskap om vikten av att vända bort uppmärksamheten från sånt som är oönskat. Barn påverkas också dessutom av vuxnas tankevibrationer och är därför inget undantag.

   Radera
  3. Glömde att nämna att det inte är du som är arrogant, det är attraktionslagen som är. Nåja, vi säger att både attraktionslagen och gravitationslagen finns. Den senare går inte att välja bort, (än så länge, kanske kommer det en tid då vi kan, skulle vara bra för miljön att slippa all energikrävande framdrivning) men attraktionslagen kan vi välja att anamma eller inte. Om man drar det till sin spets så borde det ofödda fostret vara medveten om den så att det lilla barnet inte föddes på en plats, i ett sammanhang eller av fel föräldrar. Det finns trots allt människor som föds in i krig, svält eller andra omänskliga förhållanden. Du menar att det är barnets eget fel att det föds in i något som är helt omöjligt att ta sig ur genom tankebanor, hur goda de än må vara.

   Mvh
   Johan

   Radera
  4. Raderar du mina inlägg? För jobbiga att ta ställning till?

   Mvh
   Johan

   Radera
  5. Vet du Johan. På min blogg och i mitt liv gör jag mina val. Jag har svarat dig helt ärligt och bemött dina funderingar och dömanden för att jag kände att jag ville bemöta dina tankar och reflektioner. Jag har varken lust eller skyldighet att gå i något slag försvar. Precis som du säger så kan vi anamma eller ej. Det är valfritt. Thats it. Jag säger inte att någonting i livet är någons FEL. Jag tror inte på syndabockar och dömanden av andra människor.
   Vill du inte anamma attraktionslagen så är det upp till dig. om jag vill göra det så är det upp till mig

   Ha ett fantastiskt bra liv och var rädd om dig

   Radera
 5. Åh..underbar blog! Här tycker jag om att vara. så glad du hittade in till mig så jag kunde hitta hit. Här i byn växer en solros i en takränna på ett hus en bit bort. såg för härligt ut. livet trots allt.. verkligen glädjande***

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej oc välkommen Lycke
   Ja visst är det fascinerande hur de skönheterna spränger upp där man minst anar det.
   Allt gott
   kram

   Radera
 6. Vackra och visa tankar kring den underbara bilden på solrosen. Tack för dem! :)

  Kram/Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära Anna-Karin. Må du få en underbar tisdag här i livet
   kram
   E

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...