tisdag 2 oktober 2012

Natthimlar,poesi och tankar om vad som verkligen betyder


Natthimlen är nästan lite magisk här på min gata i Majorna ikväll. Fönstret står på glänt. Jag ligger i sängen och funderar över livets alla härligheter och förtretligheter.  Blir lite minnesnostalgisk. Jag blir ofta det när himlen är som vackrast. Det är som om hela tillvaron blir en romantiskt målad verklighetssaga där jag själv spelar huvudrollen. Tänker tankar om hur allt hänger ihop och vad som egentligen är av vikt i livet. 

Var nämligen på ett berörande och mycket tänkvärt seminarium på Bokmässan i söndags som märkte mig i hjärttrakten. Det var författaren, stå-upp-komikern och föreläsaren Jonas Helgesson som fick mig att både skatta och nästintill gråta och påminna mig om vad som är VIKTIGT i livet och vad som är fullkomligt oviktigt. Jonas I love you och tack för insikter


Något mer som målar min tisdagskväll extra vacker är kärleken till poesin och till ordet som länk mellan människor. Jag skriver ju rätt mycket poesi och jag fullkomligt älskar att läsa andras poesin. Det är ett sätt att skapa förståelse mellan människors alla skuggsidor , tankar och mänskliga nakenhet. Jag vet att inte alla riktigt håller med men det gör inget. Vi är ju alla olika och jag har kanske svårare att förstå infernaliska diskussioner om trendiga outfits, märkesdojor som är ett måste, träningsprogrammen from hell,  botox och huruvida den ena eller den andra har silikon eller ej.  Men jag säger inte att det är rätt eller fel, bara att vi är olika. Tur är väl kanske det för betänk om alla skulle vara småflummiga poetnördar som älskar personlig utveckling av alla de slag och spelar Lasse Winnerbäck på hög nivå, dricker kaffe latte till alla måltider, blir kärlekslyriska av blöta hundpussar och målar tavlor timme ut och timme in. Ja då skulle världen se bra märklig ut tror jag. Vi fyller alla vår speciella funktion

Nåväl det börjar bli dags runda av den här dagen och ge sig in i drömmarnas värld. Kom ihåg att sova med vackra minnen under huvudkudden för sköna drömmars skull. Tänk det bästa om det mesta det gagnar de flesta. 

Bjuder er på en av mina dikter och en stor kram via cybespace. 
Ta hand om er
Kram

En stilla vals mellan tid och rum

Blek väntar månen kväll
himlens alla stjärnor har redan landat

Det finns en frid där drömmarna möts
och solen kysser marken i stillhet

Tystnaden är skenbar här vid tankarnas tempel
och överallt där jag går vilar stenarna
Drar sina tusenåriga andetag

Vi är vackra på fler än tusen sätt
så befria mina sinnen nu
för det finns ett lugn i det här  
/Emma

11 kommentarer:

 1. Tack Emma...du talar mig rakt in i hjärtat som jag har sagt förrut :-)
  Med din vackra dikt på näthinnan skall jag också runda av dagen :-)
  Godnatt och sov gott !!

  SvaraRadera
 2. Så vackert du skriver.
  Verkligen dags att gå och lägga sig och låta drömmarna komma. Man glömmer tiden när man sitter vid datorn :)
  Nattinatti

  SvaraRadera
 3. En ren njutning att läsa ditt inlägg. Vad ska jag kunna jämföra det med tro...Jo, kanske med choklad. Jag älskar choklad. Först tuggar jag sönder den lite och låter den nästan smälta i munnen. Ja, ditt inlägg smälte som den godaste choklad i munnen fast i mitt hjärta istället :) Din beskrivning av "småflummiga poetnördar" var ju gullig ;))

  Ha en fin onsdag kära du. Vi har 11-års kalas till kvällen.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Håller med, en njutning att läsa och man blir alltid glad! :) Ha en bra dag, kramisar//Anki

  SvaraRadera
 5. Önskar att min energinivå låg på din nivå<3 Kärlek och respekt

  SvaraRadera
 6. Tänk att du kan få en natthimmel att bli vacker :)
  Och - att få mig att SE bilden du såg :)
  Jag hade en nödig Gosvovvsa här i natt - och kvart över 3 väckte hon mig med nosen - strax innan halv 4 fann jag mig vandrande ute i nattens dimma .... Sov gott se'n gjorde jag :)
  Love på dig du fina, som med hjälp av dina ord får mig att se bilderna klart o tydligt :)
  Kram från :D

  SvaraRadera
 7. Var hälsad i dina vackra ord! Dom ger mig glädje och kraft och finner ro!
  Torsdags kram till dig från mig!
  //Bea

  SvaraRadera
 8. Tack, vilken vacker liten dikt! Jag älskar också poesi, men läser inte lika ofta nu som då jag var yngre. En del dikter och poem som jag läste förr sitter för evigt fastetsade i huvudet och jag kan fortfarande rabbla dem utantill. Jag gör faktiskt det också ibland, så att jag inte ska glömma bort dem;-)
  Ha en fortsatt härlig torsdag!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 9. En så vacker dikt! Poesin betyder mycket också för mig. Både att läsa och att skriva poesi.

  Kram/Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Men ni är väl för goa allihop. Tack för kommentarer som värmer och för att ni är delaktiga till att den här bloggen är ett levande forum
  Kram och kärlek till er

  SvaraRadera
 11. Underbara dikter och det låter som en av de där kvällarna när himlen öppnar sig och strösslar stjärnor rakt in i hjärtat på jordänglarna. Önskar så att bokmässan och jag kunde gå hand i hand något år.. missar den men drömmer om den.. kanske nästa. Tar med mig namnet på föreläsaren för jag berörs så mycket av sådana stunder.

  Mailade förresten en bokbeställning, vet inte om du såg det mailet och om du kommit hem eller är ute på Dalaäventyr fortfarande.

  kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...