torsdag 11 oktober 2012

Lagen om attraktion, placebo och tankars kraft...

Jag får ofta frågor om Lagen om Attraktion och hur man kan använda sig av den. Jag får också mail från människor runt om i landet där de vill ha tips om hur man gör. Jag har delat med mig i ett antal inlägg tidigare också för att förtydliga hur det fungerar och hur jag väljer att använda mig av den. Jag tänkte därför förklara lite närmare hur denna enkla och totalt oflummiga lag fungerar.

Den absolut första grunden är en positiv attityd. Alltså jag har sagt det innan men det tål att upprepas

EN POSITIV GRUNDINSTÄLLNING OCH ATTITYD ÄR HÄLSA PÅ ALLA PLAN!!!!

Det finns ingen biverkning eller baksida med en sådan inställning. Vi kan jobba järnet av oss och försöka "önska" till oss än det ena och än det andra men om vår grundsyn och inställning är placerad på en negativ och tveksam nivå kommer vi aldrig att attrahera till oss det vi vill ha och fokuserar på. Du kan jämföra det med att stå och titta på en eld som brinner och säga att du vill stoppa den medan du står med händerna i byxfickorna och tittar på. Vi kan inte bara säga det vi vill, vi måste också känna det och eliminera oönskade negationer som cirkulerar i våra tankebanor och blockerar energifrekvenser att vibrera. Alltså det här är inte konstigare än elekticiteten eller gravitationslagen.

Detta gäller även medicinering och sjukdomar. Det handlar inte om hur vi reagerar på medicinen eller ej. Det handlar om hur vi reagerar mentalt på det som sker oss. Vi väljer ofta mellan två olika alternativ

1. Vi tar medicin och känner oro för att vi inte ska bli friska
2. Vi tar inte medicin och känner oro för att vi inte ska bli friska

Båda alternativen är lika hämmande för tillfrisknandet. Din uppgift är att frigöra dig från oro och negativa tankar och känslor. Inte bara i förhållandet till hälsan utan i förhållandet till allt. Egentligen skulle man kunna se det som att det spelar ingen roll vilket alternativ du väljer så länge du lägger dig i linje med det valda beslutet, uppskattar dess fördelar och förlitar dig på processen att kroppen klarar läkekraften själv om vi har balans.

Det handlar om att förbättra kvaliten på den menatala tankeprocessen och förhållningssättet. Det kommer att ge direkt utslag på den fysiska världen. Det är den mentala fokuseringen som är källan till vad som sker i ditt liv på det fysiska planet. Alltid. Kroppen är en manifesterad återspeglning av vårt mentala jag.
Det är därför viktigt att jobba med sina tankar och "städa undan" tankar som inte är goda och gagnande för dig och din person. Tankar har en omåttlig kraft att styra våra liv. Vi borde varje morgon välja tankar på samma sätt som vi väljer kläder. Men det gör vi dock sällan. Vi tillåter oss att negativa och förminskande orostankar huserar fritt under hårkalufsen. Det är ganska märkligt att vi tillåter negativa känslor inom oss men så fort de tar sig fysiska uttryck är det inte ok längre. Synd att vi inte tar tag i dom redan på tankestadiet kan jag känna.

Vi behöver stoppa de obehagliga tankebanorna som ledde till obehaget vi upplever fysiskt nu. Vi kan stoppa i oss hur mycket medikament som helst men om vi fortfarande innehar en oro och negativ malande mental känsla och tanke så kommer vår fysik att återspegla den om och om igen på hundratals olika sätt.

Vi kan aldrig manifestera något i våra liv så länge vi KÄMPAR oss till det för då inkluderar vi avsaknaden av det vi vill ha i vårt förhållningssätt och tankemönster. Vi ska agera helt tvärtom. Vi ska odla vårt goda humör på vårt alldeles individuella sätt och finna ro, harmoni, glädje och frid och därigenom slappna av och sluta spänna oss för det blockerar all energifördelning som sedan matchar den frekvens vi behöver för att vi ska få till oss det vi vill ha. Om det är kärlek vi vill ha ska vi landa i en känsla av att vi faktiskt ÄR kärlek i vårt ursprungliga jag. Vi har allt vi behöver redan. Inte fokusera på att försöka "ordna" kärlek för det ordnar sig själv när vi badar i inre tillit och balans. Odla istället de egenskaper som du vill att din kärlekspartner ska ha för då matchar ni varandras energinivåer utan att du behöver göra ett dyft. Finurligt och nästan lite magiskt som man vill se det så. För mig är det fullständigt självklart.

Vi ska heller inte försöka kämpa och bota oss själva för kroppen botar sig själv när vi är i balans och lever i linje med oss själva och vibrerar energimässigt på ett välbalanserat plan. Den letar alltid efter sitt ursprungliga läge om jag säger så. När vi spänner oss, oroar oss, tänker negativt så hindrar och blockerar vi den från att läka sig själv. Ta bara det här med placeboeffekten och förklara den utan att inkludera attraktionslagen :)

Hoppas jag nu inte blev alltför kvantfysiskt eller tillkrånglad. Det är en enkel lag när man väl förstått gången och tillvägagångssättet

4 kommentarer:

 1. Det enkla kan vara nog så svårt innan det blir en "vana". Men negativa vanor och tankebanor går att förändra som tur är. Det kräver ett visst jobb eller utmaning. Men wow vilken resa det är att ge sig ut på :-)
  Tack för alla klokord och tankar som du ständigt delar med dig av! Kramar...

  SvaraRadera
 2. Tack, Emma! Jag behöver lite grounding just nu. Du har ett fint sätt att förklara livet

  SvaraRadera
 3. Toppenklokt som vanligt av dig Emma! Så bra för mig som är självutnämnd positivitetsambassadör för de omkring mig ;D
  Tack för att du ständigt påminner mig om det "självklara" <3
  Ha en underbart härlig fredag och hoppas du har möjlighet att toknjuta av vårt underbara väder ;)
  Kram Allis

  SvaraRadera
 4. Tack för dagen dos Emma vännen... man behöver bli påmind när man fastnat lite.
  Önskar dig en solig och underbar helg i Göteborg.
  Kram från Brofållen :))

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...