söndag 26 augusti 2012

God how I love being me ...

44 jordsnurr har passerat sedan jag slog upp mina gröna för första gången och jag är still going strong. Värt att fira förstås. Min syster skrev till mig hur hon mindes när vår pappa för 44 år sedan tog mina båda äldre systrar i händerna och sprang fort som blixten förbi entrén in till BB  där jag precis fötts. På den tiden var barn nämligen strängeligen förbjudna på  BB, men det struntade min lilla pappa blankt i eftersom han var stolt och ville visa sina flickor sin nya lillasyster. Det tyckte jag var en typiskt fin pappagest. Jag fällde faktiskt en tår när hon berättade. Kanske för att min pappa och jag idag har en relation som har mycket att önska. Mer om det en annan gång. Kanske. Lilla pappa, livet är inte alltid lätt och vi gör så gott vi kan ja, det gör vi alla.Nåväl, en födelsedag i mitt liv betyder ofta kärlek i en mängd som gör att jag nästan svämmar över, paket innehållande saker med tanke bakom, hembakat fika i onödiga mängder, finservisen med de blå blommorna, kramar, tända ljus och en avslutning med vin, mat, skratt och samtalet om livet i allmänhet. Vi firade nämligen min dag igår istället för idag. Kan jag säga annat än ÄLSKAR. 

Denna underbara dag föranledde att jag i morse hamnade på mitt berg intill huset där jag bor med tanke-space och meditation som syfte. Jag uttryckte också den tacksamhet jag känner för all rikedom som broderar mina livsdagar och gör min livsupplevelse helt enastående och fantastiskt. Jag är så tacksam för allt jag har, får och kommer att få. Och jag menar det från hjärtat.

Jag fick bl a en bok av Lars Lerin och Kerstin Höglund som heter "Straffrundor och ärevarv" och jag kan bara meddela att den här boken är kärlek i fysisk form. Det är en osminkad brevväxling mellan de båda konstnärerna, rikt illustrerad med deras fantastiska målningar, teckningar och grafiska blad. Man får följa deras tankar, funderingar, citat, bilder, upplevelser och dagbokanteckningar mellan 2004 - 2006 Sorr igenkänning men också en fascination över deras totala nakenhet och modiga spatserande på ytterlighetens kant. Hela tiden lite utanför vanligheter och samhällsmallar. Kanske inte så lite utanför många gånger heller. Jag älskar att ta del av modiga människors som vågar vara människa i alla sina märkliga nyanser. LoveSen fick jag äntligen och efterlängtat ny kniv till min matlagning. Har varit i stort behov av detta kan meddelas. Den ljuvliga parymen Clean Warm Cotton som doftar som om himlen trillat ner och svept sig runt min hals. Ett halvdussin glasskålar på fot att servera underbara efterrätter i. En tvåvånings kakburk med rosor på för mina himmelska hembakta kakor. Hemvirkade toflor i sköna höstiga färger. Som om det inte vore nog så fick jag också en blomstergrupp för att jag varit snäll mot en speciell person, när jag egentligen bara varit mig själv och medmänniska som sig bör. Det är också kärlek

Nu tänker jag hoppa in i bilen och ta en liten söndagstur eftersom min dotter vill övningsköra. (som hon för övrigt vill mest hela tiden) Jag ska försöka få henne att åka ut till havet för mina lungor vill andas saltstänkt luft och mina fötter vill spatsera försiktigt omkring och leta strandfynd att bli glad av.

Ciao allesamman och njut av att vara fantastisk, för det är ni. Allihop minsann


19 kommentarer:

 1. åå, vad det låter underbart. Glad för din skull och idag, köra till havet. Ja, det är som musik i mina öron. kram

  SvaraRadera
 2. Många grattiskramar från mig! Ha en fortsatt fin födelsedag.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Grattis grattis! :) Vilket underbart firande. Det verkar helt underbart. Nästan overkligt bra :) Härligt att läsa hela alltet. Din lilla pappa, så fint gjort, han var stolt som en tupp och ville visa er :) Men vilken toppen parfym som kan ge den känslan ;)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Låter såå härligt! Ha en fortsatt fin födelsedag Emma! :-) Kram! <3

  SvaraRadera
 5. Det låter som en alldeles underbar födelsedag.. och härliga gåvor till den härligaste av kvinnor!!

  kramar

  SvaraRadera
 6. STORT GRATTIS! Det låter som om du har haft en fantastisk dag idag. Härligt!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis till livet. Det som som böljar därinne. Utan att veta er bakgrund tror jag din pappa känner stolthet över den värme och energi du sprider till våra medmänniskor genom dina förmågor (som ju på något sätt är sprunget ur honom). Om han kunde skala av sina livslager skulle han säkert springa förbi nutidens hinder för att visa upp dig igen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack lovebender. Jag väljer att ta dig på orden och tro att han efter avskalan av livslager skulle springa förbi nutidens hinder för att visa upp mig igen.... Det finns en trygghet i den tanken
   kram

   Radera
 8. Grattis i efterskott! Kramar

  SvaraRadera
 9. GRATTIS om en dag i efterhand!! Verkar som du hade en bra dag såsom du vill att den ska vara. Kramar//Anki

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...