måndag 6 augusti 2012

Genom att göra ingenting kan vi åstadkomma mer än vi anarVi lever i ett högpresterande samhälle där våra personligheter många gånger mäts i våra prestationer och att vi hinner så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt och självklart med ett resultat som är bättre och bättre och...ja ännu bättre. Det här är självklart i förlängningen ohållbart. Jag träffar i min profession som coach så många människor som brunnit upp och sprungit med näsan rakt in i kaklet på grund av dessa samhälleliga värderingarna och förväntningarna. 

Vad sägs om att dra i bromsen och bara vägra hänga på i detta hysteriska tempo som sliter ut oss en i taget. Vad sägs om att implementera den "heliga sysslolösheten" och våga göra ingenting. Våga vänta in den egna pulsen och göra det som känns rätt för en själv. Ur stillheten föds så många nya insikter och man kommer närmare sig själv.

Ge dig tid av - ingenting - du är värd det


12 kommentarer:

 1. Ja så sant. Vårt samhälle förväntar sig prestationer som i längden är ohållbara. Vi borde alla göra en prestations strejk ocj börja om som oss själva. vi.... Vi är ju alla viktiga huvudrollsinnehavare i vårs egna liv.
  kram

  kul att du gillade min nya design på bloggen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp du har så rätt. vi prestationsstrejkar fr o m NU :)
   kramar till dig

   Radera
 2. Göra-inget-och-bara-va... då kommer kreativiteten också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ur stillheten kommer så mycket mer än vi anar
   kramar

   Radera
 3. Sååå sant, och tyvärr är det ju vi själva som ibland sätter uppa alla måsten vilket stressar mig till max stundtals. Tack för påminnelsen. stora kramen//Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med dig, ibland är vi vår största fiende när det gäller prestationssnurren
   kramar

   Radera
 4. Det handlar nog till en viss del om struktur tror jag, att göra saker och ting på sin rätta tid, så att balansen mellan vila och aktivitet blir så bra som möjligt, på ett sätt som passar en själv. Boken "Konsten att göra ingenting" av Lena Katarina Swanberg hjälpte mig när mitt liv gick i ett alldeles för högt tempo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste alltid göra det på ett sätt som passar en själv. Vi har ju alla olika inre kompasser.
   kramar

   Radera
 5. Jaaa - bara så sant :)
  Och - så effektivt :)
  Det enda rätta, för att tanka kraft o fixa nytändning :)
  En baravarakraamis från mig i regniga sommarViken,
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. En baavarakamis till DIG du häliga människa

   Radera
 6. Det är ibland i glappet det händer <3
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja visst är det så..."plöstligt händer det"
   kram till dig från mig

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...