tisdag 17 augusti 2010

Förändringar

När man arbetar med coaching och personlig utveckling träffar man många människor som strävar mot en förändring. Vad man ofta behöver börja med är då ett nytänk. Alltså en ny frisk och skön bana i tankemönstret. Det är trots allt i tanken allting börjar.



Hur hittar man då det tänker många som tycker sig ha försökt hundra gånger redan utan resultat. Eller kanske att man börjat både ambitiöst och entusiastiskt med sitt nya tänk och sin nya förändringsprocess men sen attackerar vardagen och man halkar liksom in på de gamla mönstren, tankarna och vanorna igen. Jag brukar säga att här krävs kreativitet, ny vind i seglen och definitivt mod att förändra. Att hoppa lite "outside the box". (visste ni förresten att the key to the box is outside the box...nåja en avstickare):)


Mitt första råd är att slita sig från det välkända och det du befinner dig i. Byta perspektiv och utsätta dig för nya utmaningar. Stora som små. Ögonen behöver få möta nya saker att betrakta, näsan insupa nya dofter, kroppen behöver skratta åt nya saker, promenera på nya gator, se filmer du aldrig skulle kunnat tänka dig innan. Alltså att man luftar sin inre äventyrare och ger sig ut på sånt som man inte "brukar" göra. Bryta mönster. Här startar en förändringprocess och vi kan börja jobba åt rätt håll.

Det är nämligen så att ju mer vi gör samma saker varje dag desto mer kommer vi också att tänka samma gamla slitna tankar, som vi faktiskt behöver bli av med om vi ska kunna nå den förändring vi önskar. Vi behöver "nya glasögon" att möta livet med helt enkelt.

Du som vill ha till en förändring i ditt liv - vad kan du göra annorlunda idag ?

10 kommentarer:

  1. ja det är som att gå åt andra håller nästa gång vi promenerar....det sämsta vi kan göra i förändringsarbetet är att straffa oss för att vi avviker från det nya när vi gör något nytt...man glömmer ofta att man inte kan gå innan man tränat sig och ramlat ett par gånger :)...Vad jag skulle göra annorlunda? Ja tränar på att inte hetsa upp mej utan att andas 2 ggr innan...det är tillräckligt för nu..Kramar

    SvaraRadera
  2. Di
    Ja det sämsta vi kan göra är att straffa oss själva över huvud taget oavsett vad det gäller. Om vi utgår från att vi alltid gör det bästa vi kan utifrån de förutsättningar vi har och behandlar oss själva med kärleksfullhet...
    Ha en fin kväll
    kram

    SvaraRadera
  3. Här fanns mycket tänkvärt att läsa och hämta kraft ifrån!
    Har läst någonstans att man behöver göra en sak, tänka en tanke ca 17 ggr innan det sätter sig. Inte vet jag om det stämmer, men att det går, det är jag övertygad om! Just idag har jag gjort detta annorlunda: Köpt en färdig pastasallad på ICA till sonens hastigt påkomna utflykt istället för att pressa mig att fixa hemlagad matsäck till honom. För bara ett tag sedan var något sådant omöjligt för mig och väldigt stressande. Har aldrig förekommit hos mig förut. Man "får" köpa färdiglagad mat.....

    SvaraRadera
  4. Imorgon ska jag bli coachad, det ska bli skönt.. har några områden som flyter kring lite som uppbrutna isflak efter isen som sprack och nu letar efter sin nya form.. det ska hon få hjälpa mig med.. de senaste åren har förändrat OCH förankrat mig, ibland så det känns som om jag inte ens hinner med själv.. men det gör man ju, då tränar jag på att släppa kontrollen..

    Kramar från Liv

    SvaraRadera
  5. Älskade Emma, älskar detta inlägget. Snälla, söta, rara du kan du inte ge lite fler coachinginlägg?

    SvaraRadera
  6. ja det är så bra att byta perspektiv. Då blir man mer kreativ och får ny input. Du är klok som alltid.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Tack för de fina tavlorna ,ännu finare i verkligheten

    SvaraRadera
  8. Tack för den fina kommentaren i mitt egenskapade hem här i bloggvärlden :)
    Och hur underbart är det inte att bryta mönstret? Du coachar bra.

    SvaraRadera
  9. Vad fint du skriver om att bryta mönster och tänka nya tankar! Så klokt.
    Vilket äventyr livet blir när vi inte bara kör våra egna vardagar i repris hela tiden utan vågar skapa nya avsnitt!

    SvaraRadera
  10. Tack Emma för din kommentar i min blogg. Det gjorde att jag hittade hit till dig och det är jag glad för. Mycket klokt kan man hämta här i din blogg. Att bryta mönster, gå andra, nya vägar - jag börja ett helt nytt jobb nästa vecka - längtar till möten med andra människor som det för med sig, coacha, visa väg till utveckling, utbildning mm. Jag ansluter mig nu till dina följare och du hamnar också bland mina favoritbloggar på min bloggsida. Kanske du kan inspirera mig till att börja måla igen...i vilket fall ska jag göra en beställning på en av dina målningar. Jag skickar till din mail. Ha en härlig dag!
    /Anna

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...