torsdag 26 december 2013

Ska jag vänta klartecken från hjärnan och den logiska delen av mig ja då får jag sannerligen vänta....

Det här årsskiftet känns av flera anledningar extra viktigt. Nyår är annars inte speciellt värdefullt för mig utan egentligen bara ett gott tillfälle att käka lite god mat och inmundiga bubblande skumpa. Och raketer och fyrverkerier är jag absolut ingen fan av eftersom jag alltid haft hund och fått erfara deras paniska rädsla för dessa märkliga smällare. Nyårslöften brukar jag heller inte sysselsätta mig med. Dock brukar jag göra lite ceremoniella avstämningar med mig själv vad jag vill ha med mig in i det nya året och vad jag vill släppa taget om och lämna bakom mig.

 I år har jag dock andra avsikter med den här brytpunkten.  Det hade lika gärna kunnat ske den 12/12 eller 21/4 men eftersom vi ändå har en ceremoniell högtid vid nyåret som skiljer det gamla från det nya kalenderåret så ser jag det som en fantastisk möjlighet att ta tillfället i akt. Så många saker som jag känner ska begravas och släppas taget om och nya val som ska manifesteras i mitt liv. Trots att jag jobbat så pass mycket med mig själv på olika sätt känns det ändå som om jag gjort jobbet på ytan och inte tagit mig ända ner i mig själv. Man undrar ju hur blodiga knäna måste bli och hur många gånger pannan måste stångas blodig i kaklet på en del innan de liksom förstår att det är man själv som ÄR viktigast i sitt liv och att man måste stå på sin egen sida, no matter what. Ja jag är tydligen en sådan. Jag har under det här fantastiska året som gått fått många nya insikter, fantastisk vägledning och signaler om vilken väg jag ska gå. Jag har nog dock kämpat emot det här en aning av flera olika anledningar. Nu får det vara nog och det är dags att frigöra potantial, egenskaper, energi och släppa fram en ny frodig styrka, mod och andlighet inom mig. Jag är lite som en bubblande vulkan full av kraft som hålls tillbaka. Jag tror att "Vintersolståndsceremonin" jag fick förmånen att delta i var den slutgiltiga droppen som fick mig att inse vart jag är på väg och vilka aktiva handlingar jag måste vidta för att landa tryggt i mig själv. Både som person och i min yrkesprofession. 

Jag har under en tid känt mig lite som en levande paradox som inte riktigt varit helt hemma någonstans utan anpassat mig till än den ena och än det andra. Det här suger energi av mitt ursprungliga jag och håller också det mest betydelsefulla och viktiga i livet på avstånd. Jag kommer under det nya året att fokusera tydligare på vissa saker och utveckla vissa sidor av mig själv på ett mer målinriktat och tydligt sätt. Om ni visste vad jag ser fram emot det nya med nyfikna och öppna sinnen. Bara genom att skriva ner detta så händer saker inom mig på ett fantastiskt och inspirerande sätt.

Så tack 2013 för att jag fått så många insikter serverade på silverfat. Välkommen nya härliga 2014 - jag är mer än redo. Jag kastar mig handlöst in i det nya ovetandes om utgångar och garantier. Det enda jag vet är att det KÄNNS bra. Det räcker för mig. Here we go - Hjärtat är redo. Även om hjärnan inte är det så struntar jag i det den här gången, för min hjärna gillar garantier, trygghet och invanda mönster. Så ska jag invänta klartecken från den så blir jag stående på samma ruta i resten av mitt liv. Det har livet lärt mig. Hur använder du nyåret? Är du en nyårslöftesgivare av rang kanske? Är nyår bara en helg bland andra helger för dig?  Eller är det ett bra tillfälle även för dig att inta riktning och släppa taget om gammalt groll för att skapa ett ännu bättre och mer meningsfullt liv?

Kärlek till er alla denna annandag5 kommentarer:

 1. nyårsskålandet är inget för mig eftersom jag med all säkerhet sover då.
  men löften för denna gången JA :)
  att fokusera ännu mer på hälsa, mat och motion. vara snäll mot mig själv. losa i vikt och spara pengar. stenhårt.
  stor KRAM och tack för all inspiration du ständigt öser över oss bloggläsare ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbar löften att infria. Löften som kommer att göra dig gott på flera plan. DU är ju värd det bästa
   Tack från hjärtat och god fortsättning
   Kram
   E

   Radera
 2. Vackra, kloka, härliga och modiga du. Kan verkligen tänka mig dig kliva in och bestiga nya berg eller finna perspektiv att dela med dig av. Ibland kommer saker så tydligt och jag ser fram emot att följa dig 2014. Själv har andligheten också knackat på min dörr och begärt mer utrymme (tror jag skrev det i en gammal kommentar hos dig men minns inte säkert) och jag måste försöka fundera över i vilken form.. och på vilket vis. Hade ett spännande möte på Maui och nu är det lite för många mediala personer som säger i vilken riktning jag ska gå.. men att jag inte behöver kämpa för att ta mig dit. Snarare handlar det väl om att sluta kämpa emot och vara rädd för vissa saker. Ha tillit till livet som jag har i så mycket annat. Vet du? Just nu önskar jag att vi bara kunde sitta på ett café och dricka fantastiskt god latte eller glittrande varm choklad och bara bubbla eller hänföras av nuet. Du sprider så mycket gott kring dig så gör det på ditt vis och när du själv önskar så blir det bra.. men det där vet du ju redan.

  Med kärlek

  Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad jag önskade att vi kunde träffas och prata om andlighet, kärlek, livet och allt fantastiskt däremellan. Känns som alldeles för länge sedan nu vännen
   Intressant men andligheten. Jag håller helt med dig . jag tror också att det handlar om att sluta kämpa och vara rädd för det som ÄR. Intressant
   Ha nu en god fortsättning så får vi ses så snart vi kan
   Allt gott och kram till dig
   E

   Radera
  2. Det önskar vi så blir det så :) Så ses vi snart <3
   Kramar

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...