onsdag 4 december 2013

Jag är nog lite "svår-fackad" så att säga.

Om inte varje dag så får jag nog i alla fall varje vecka frågan om jag är religiös. Vi är ju lite benägna och sätta etiketter på varandra i vårt samhälle. Jag tror vi vill ha in människor i fack för att lättare ha kontroll över vem vi har att göra med. Jag är nog lite "svår-fackad" så att säga. Förmodligen för att jag ofta bär kors, målar änglar och pratar om andlighet ur ett större perspektiv. Är jag då religiös eller ej. Nej det är jag väl inte. Inte traditionellt utövande en religion på det sättet. Men jag har en tro. En tro att befästa min svaghet på när livet sviktar. Men också en tro att leva min glädje igenom när livet är jäkligt härligt. Min religion är nog KÄRLEK. Jag tror på människan och dess förmågor. Jag tror på helhet och att allt sitter ihop. Jag tycker också om att vistas i det kyrkliga arkitektoriskt utformade rummet som sådant. Jag tycker om den högtidliga känslan som omsluter mig när jag går igenom den tunga kyrkporten. Förmodligen kvarlämnad energi från tidigare ceremonier som hållits på platsen. Betänk bara alla högtidliga firanden som hålls i kyrkan så som dop, bröllop och begravningar.

Men jag tror inte på det smala synsättet som kyrkan utformat för oss arma människor att hålla oss till. Jag tror inte på att en kärleksfull gud pratar om synd och straff och jag tror inte på att alla ska formas till likformade varelser som inte själva kan tänka och fatta medmänskligt viktigt beslut utifrån eget hjärta gällande sina egna liv. Jag tror att den s k gud som man inom t ex kristendomen pratar om idag är ett resultat av något slags patriarkat som överlevt tidevarv efter tidevarv.Nej för mig är gud i så fall den renaste energin och källan av kärlek. Något som vi alla har tillgång till oavsett om vi svär, är homosexuella eller har sex före äktenskapet. Jag svär personligen alldeles för mycket, tycker att sex är ett underbart vackert bevis på kärlek och ett mättande av våra mänskliga behov och att det är fullständigt oväsentligt om vi älskar en man eller kvinna. Grundfundamentet i allts skapelse och det mest ickedömande som finns att uppbringa. 

Så på frågan om jag är religiös blir svaret nej. Men jag tror på något just för att det stimulerar mina tankar att ha en tro på något gott och jag vägrar ge upp tanken på att alla människor i grunden är goda. Det driver mig fram som en ångvält rakt igenom vardagen. Det räddar mig också många gånger när jag får en rejäl uppfriskande käftsmäll av livet.

 Nu finns denna målning att köpa som konsttryck. Pris 120,-
Maila mig emma@livskrafteremma.com så skickar jag tilldig

Jag tror också på att det finns änglar mitt ibland oss när vardagen är som mest tung och när vi minst anar det. Om det är goda människor med osynliga vingar och öppet hjärta eller om det är väsen det struntar jag högaktningsfullt i. Det viktiga för mig är att uppmärksamma det goda. Vi vet aldrig när vi möter en ängel

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen varma tack och julglitter till dig Fru Martinsson
   kram
   E

   Radera
 2. Ja, även jag är nog svår"fackad" - men känner, tror o tycker precis som du så bra beskriver :)
  Kärlekskraften är mitt andliga elixir - precis lika dig :)
  Kärlek på dig från mig :)
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andligt elixir är en vacker beskrivning
   Tack
   kram

   Radera
 3. Härliga underbara Emma ♥
  Så klok du är.
  jag längtar livskraft... ☼

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära
   Du ÄR livskraft Jeanette i manifesterad form även när det inte känns så
   Skickar goda tankar till dig
   kramar
   E

   Radera
 4. Hej fina du, jag är inte heller religiös men har bestämt mig att vara mer varsam och fokuserad på min andliga sida i min vardag.. ibland glömmer jag bort den men å andra sidan så är den sammankopplad med hela mig ibland som när man blir sådär hänförd och känner att man är tacksam över att vara en liten pusselbit i det stora hela.
  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...