torsdag 19 december 2013

Mission possible

Ringen som ska påminna om att följa hjärtat...ännu mer...

Ibland surnar jag liksom till på mig själv. Det är när jag upptäcker att jag gör saker jag egentligen motsätter mig på ett eller annat sätt. Just nu är det min medverkan i köphysterin och komsumeringshetsen som bryter ut i anslutning till julfirandet varje år i vårt avlånga land. Vi springer oss trötta, svettiga och allmänt otåliga i affär efter affär och köper prylar som ingen behöver till människor som har allt och gör slut på pengar som vi behöver till annat eftersom det är banken som äger det vi tror att vi äger. Oh my god...det är galenskap utan gräns. Och jag är absolut ingen bättre föregångare som antar alternativa vägar, jag erkänner. Jag har idag löpt amok i allsköns affärer och införskaffat klapp efter klapp allt medan den större delen av världen svälter. Jag blir en enda stor ambivalent paradox. Nu tänker jag högt och låter bloggen vara min ventil. Kanske inbillar jag mig i min enfald att jag dövar mitt dåliga samvete en stund. Jag är relativt lättlurad så det kanske går :)


Julen för mig är egentligen tid att vara. Existera i ett fridfullt nu. Umgås med de som värmer hjärtat på ett alldeles speciellt sätt. Klappa katten och vandra med hunden. Tända ljus i överflöd. Choklad och likören "Quarenta Y Tres" med is  i vackra glas allt medan mysiga julfilmer passerar på TV. Brädspel och julotta. Läsande av böcker under varma filtar. Knarrande snö under tjocka vinterskor och singlande snöflingor att fånga på tungan i gatljussken, (även om jag inser att i samma stund som jag flyttade ner till kusten är det en mindre utopi att uppleva vita jular). 


Så egentligen har inte de saker som jag värdesätter mest med julen ett dyft med prylar och klappar att göra. Sedan kan jag inte förneka att det är kul att ge. Det är alltid kul att ge. Men det är så mycket mer stimulerande att köpa någon annan gång på året, när mottagaren minst anar det och mest behöver det. Då kan man i god tid välja ut saker med hjärtat och ge specifikt till en utvald mottagare. Nu handlas det hejvilt och bara därför att. Nåväl antingen är man in or out och tydligen så är jag även i år in.

Men jag köpte dock mig en ring idag som en symbol för att minnas att göra saker som kommer från hjärtat. Oavsett vad det gäller så måste jag 2014 göra saker som är födda ur mitt hjärta, även om det t o m kommer att innebära att jag blir obekväm för någon annan. Jag behöver bli mer bekväm med att vara obekväm. Men om inte jag står upp för det som brinner i mig - vem ska då göra det. Vem ska då hålla min olympiska eld vid liv. Och om ingen håller den vid liv kommer den sakta att slockna och falna. Och livet kommer då att vara en möjlighet att överleva istället för en fantastisk chans att L E V A. Nu är jag ju redan ganska bra på detta men jag kan bli ännu bättre och jag måste plocka upp mina problem och titta på dem för att kunna lösa dem. 
Det är mitt största mission 2014. 
(tillsammans med några andra små-missions som jag kanske berättar om en annan gång)

Vad blir ditt mission 2014?

8 kommentarer:

 1. Jag har satt upp både små och lite större mål för 2014. Ett är att besöka din ateljé om jag får. Fokuserar mycket på att "mata själen". Det har jag gjort förut också men inte i den utsträckning som jag planerar göra nu och framöver i livet. Kramar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad glad jag blir. Du är så välkommen det vet du. SKulle vara så kul att träffas igen
   kram
   E

   Radera
 2. ta hand om mig fysiskt. äta bra. andas. konsumtionsminska. låta håret växa. bli gladare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka fantastiska bra mission. Att ta hand om sig är väl det uppdrag vi fick den dag vi föddes så jag håller med dig...att ta hand om sig fysiskt är inte dumt...jag hakar på...även om jag faktiskt under 2013 gymmat på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Det har gjort mig så mycket piggare och smidigare,,, Kram till dig Jeanette

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Var köpte du ringen? Underbar. En sån vill jag också köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja visst är den fin. Det är HM faktiskt och inte alls dyr

   Radera
 5. Vilken fin ring, har ju själv en sedan några år som påminner mig om att leva autentiskt och fatta autentiska beslut. Jag tror på påminnelser. Köpte även en ring på Hawaii som jag bara älskar som just nu påminner mig om Aloha och allt vad det innebär.

  Min mission är att införa mer andlighet i mitt liv och min vardag. Känner att den delen saknas även om den finns i hänförelsen och andra delar. Men att minnas de viktiga frågorna och en annan känsla av andlighet... kan inte greppa det i ord ännu men som en vision av vad jag vill ha mer av i mitt liv..

  Kramar och tack för att du är just du
  Liv

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...