lördag 9 juni 2012

var god stör ej - själslig städning pågår

Idag är en tänkande dag. Jag har i och för sig alltid tänkande dagar för jag är den sortens person. Det kanske man intne kan tro. Jag är förvisso en gla´skit som älskar att inspirera och motivera andra och mig själv. Men jag är också en djuplodad liten filosof som gärna vänder ut och in och funderar mer än lovligt på livet och dess härliga och märkliga förtretligheter. Jag tycker om att vara livet nära och ge själen svindel emellanåt.

Har ni t ex tänkt på att man kan existera i flera år utan att egentligen LEVA och så plötsligt exploderar livet framför en på en tiondels sekund. Intressant och märkligt kan jag tycka.

Något annat som huserar under min trassliga frisyr denna sköna och lite småkyliga morgon i juni är hur vi människor möter varandra och vad vi är ämnade att lära varandra i mötet. Jag har under en tid dragit jag på mig en hel del kantiga människor som "kliver på" i mitt liv utan att vare sig knacka eller vara inbjudna. Ja jag förstår att det är mitt uppdrag att se till att omge mig med de personer som jag stämmer överens med och som ger mer energi än suger och välja bort resten. Men ibland bleknar liksom min kraft och jag kommer på mig själv med att inte vara min egen ledare och säga stopp i dörren, om ni förstår hur jag menar. Jag är inte tillräckligt tydlig i min dialog och i mitt förhållningssätt och då tar andra människor gärna kommando över mig. Så har det alltid varit.

Det som är mest konfunderande just nu är huruvida detta händer just nu och vad i mig som fått mig att backa och inta en viss passivitet.

Nej vi måste stå upp för oss själva annars tar någon annan över och ställer sig på oss. Det är ju trots allt bara jag som har access att ta hand om den här biten i mitt liv. Ny strategi och aktiva handlingar står på att-göra- listan för den närmaste tiden. Here I am and I´m proud of beeing me. Dags att vara tydlig i konturerna och hålla själen i handen när kraften tillfälligt tryter. 

Var god stör ej - själslig städning pågår

Ciao alla sköna


8 kommentarer:

 1. Vilket tänkvärt inlägg! :)

  SvaraRadera
 2. ååå, vad bra sagt och vilken tur att du kom på detta nu i alla fall, så du kan ta kommandot igen. Så klokt och sant. kram

  SvaraRadera
 3. Precis - så bör vi tänka . . .
  Men - så svårt ibland, när vi inte är på vakt . . .
  Skickar kraft o hjälp till dig att mota iväg energitjuvarna i dörren, precis som jag själv måste NUuuu :)
  Jag har en väninna, som fullkomligt öser sin egen självömkan över mig - som har så svårt att lyssna på råden hon får - trots att hon själv frågar - stor rädsla inom sig, behöver "farbror doktorn" o sjukhusvården som "trygghet". . . ???
  Men vi kan inte hjälpa alla - måste börja med oss själva - och hjälpa o finnas till för dom som verkligen är redo :)
  Visa vägen "i tysthet"/ vara vägvisare till dom "osäkra" ...
  Kärlek o ljus på dig du fina, behåll din kraft och fortsätt vara en ljusets ängel här på jorden :)
  :D

  SvaraRadera
 4. Klokt inlägg, känner igen det där med att kraften bleknar och svårt att vara sin egen ledare.
  Skulle behöva ha en skylt med dina sista ord !!!


  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det första stycken känns lite som mig också. Jag tänker varje dag, har tänkande dagar. Idag fick jag världens tanke och jag skrev lite om det på bloggen. Det andra stycket, det om att existera tycker jag jättemycket om. Det stämmer ju precis. Ja jag tycker om hela inlägget. Jag läste det flera gånger för det är mycket givande för mig som tänkare ;) Tack!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Skillnaden kan jag ändå ana mig till att du uppmärksammar dessa "energifästingar" på ett helt annat sätt än tidigare. Sen tror jag att vi alltid kommer att möta dessa energier på ett eller annat sätt, men hur vi bemöter dessa beror på vilken nivå eller tillstånd vi befinner oss i just då. Kanske t o m behöver vi det för att upptäcka något annat. Hur som helst tror jag på tanken att det sker av en anledning.
  By the way......Love you<3

  SvaraRadera
 7. Tror vi alla behöver städa själen ibland.. och klura ut vad vi möter.. men kanske så sker något i mötet hos dem som de behöver och du får träna på att vara dörrvakt och värna om ditt.. själv har jag massa synkronicitet som både är utmanande och spännande och gör mig lätt förvirrad.. men jag försöker ha tillit till livet och lita på att det bär.

  Kramelikram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...