onsdag 6 juni 2012

Livet är som en spegel - allt blir vackrare när vi ler

En ny skön dag har gjort entré. Nationaldagen dessutom. Som ni säkert redan vet så ÄLSKAR jag morgnar. När morgonstunden smeker mina sinnen blir jag alltid landad i mig själv på ett harmoniskt och nästan obeskrivligt sätt. Att få kliva upp, möta dagen och känna försiktigheten i luften ger mig perspektiv till mina tankar och till mig själv.


Mitt hus ligger beläget precis bredvid ett litet berg med en skön utsikt över Göteborgs hamninlopp, takåsar, kvarter med anor och människor i rörelse. När man kommer upp är det bara den ljuvligaste grönska som är insprängd i klippor och små berghällar och man känner sig helt avskild från omvärlden och på scenen framför utspelar sig den mest fantastiska utsikt över delar av den stad som jag är hals över huvud förälskad i. Jag pratar ofta på mina föreläsningar om att spara på och registrera nära-livet-upplevelser, och mina stunder på mitt lilla berg, med mina trasselsudd Svante Lindberg, är verkligen av den karaktären. 


Det är första dagen jag är ledig (läs "ledig" men jag ska MÅLA mig inutiglad i min lilla atelje) på ett tag och jag ser tillbaka på en härlig och rätt intensiv period av flera olika föreläsningar/workshops.
Jag har bland annant varit och genomfört en serie förläsningar på Mölndals kommun. Så lärorikt och inspirerande att träffa så många fina människor som har ett öppet sinne och ett genuint intresse för andra människor. Kvinnor (och några män) som ser sina medmänniskor och skapar ett öppet och ärligt klimat omkring sig.Jag fick en fin bok när jag gjorde mitt sista framträdande och några ord på vägen från hälsoutvecklaren på Mölndals kommun, som för övrigt är en helt fantastisk kvinna som strålar, ger och smittar av sin härliga energi.

De har implementerat ett bra synsätt och arbetssätt inom vård och omsorg på Mölndals kommun som är värt att ta efter. Man satsar verkligen på personalens hälsa och utveckling och gör aktiva åtgärder och handlingar för att skapa ett förhållningssätt och arbetsklimat som gagnar både medarbetare och brukare och boende. Att främja måendet för sin personal är att omhändertaga, primera och värdera den största tillgången inom organisationen. Helt enkelt hälla lite medmänsklig kärlek i organisationen. Det borde alla göra. utan personalen är vi ingenting. Kärlek till Er alla denna ljuvliga dag i juni när Sverige är som vackrast
10 kommentarer:

 1. Du är så fylld av kärlek Emma. Tack för dina vackra innehållsrika ord du sätter på pränt, som även vi andra får tal del av.
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej marie och tack för de värmande orden som kommer seglandes ändra från Spain
   kramar till vackra dig

   Radera
 2. tack fina du. kram

  SvaraRadera
 3. Jag blir alldeles varm, du sprider kärlek ända in i mitt vardagsrum. Jag jobbar själv i omsorgen och jag vore världens lyckligaste om kommunen kunde se både brukare och personal mera,men istället får vi bara mer arbetsuppgifter och mer ansvar.
  Morgonen är speciell för mig också, där hämtar jag min kraft för dagen.Där är jag mest ren i mina energier<3

  Ha en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men från hjärtat tack Lotta
   Jag hoppas att nåon ansvarig person drar i bromsen och sätter personal och brukare i första rummet och inte bara titta på ren lönsamhet ur ett kortsiktigt perspektiv
   kramar till dig

   Radera
 4. Tack för allt du skriver!
  Jag börjar alltid min dag med att läsa dina och Fina Livs ord till frukost, för att påminna mig om hur jag vill vara och vad som är viktigt <3
  Och hittills har det gått riktigt bra, fast omgivningen inte riktigt samarbetar..
  Massor av tacksamma kramar till er båda!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men oj...va roligt om jag kan inspirera och motivera dig att gå framåt med starka sköna kliv i livet. Det är du värd
   Det är vi alla
   kramar till dig

   Radera
 5. Allt blir verkligen vackrare när man ler och när man mottar ett leende.. härligt att få inspirera och att få bli inspirerad. Blir så glad när jag tittar in här och hämtar lite stjärnljus.

  Kramen

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...