tisdag 4 oktober 2011

Livsfunderingar en oktoberdag


"När jag hör någon sucka -Livet är hårt, är jag alltid frestad att säga: -Jämfört med vad?"
-Sydney J. HarrisHur får man livslust igen när man känner att man bara överlever och inte LEVER. Det är ju ett tema som jag håller föreläsningar om och ett ämne jag brinner för. Lathet och lättja har infinner sig ofta hos oss människor och det känns som vi hela tiden väntar på något där framme. Vi glömmer att befinna oss i just den HÄR stunden och suckar oss fram till nästa stund medan vi hoppas på att ett "sen" ska göra oss lite mer glada, lyckliga och passionerade

Försök verkligen hitta det du brinner för. Jag är helt övertygad om att vi alla brinner extra mycket för något. Väck liv i stunden och känn livet i dig. Tacksamheten att du kan sitta där du sitter och har valmöjligheten att känna exakt vad du vill. Lyft blicken och våga var galet levande och livsglad ända ut i venerna just bara därför att det är så jäkla mycket roligare att leva då. Inte sen, inte då utan NU.

Försök hitta ljuspunkter i det du gör idag. Men försök också våga tänka på vad du skulle vilja göra och "vem" du skulle vilja vara. Det krävs en hel del mod att förändra sitt liv, men det går om du bara vill. Ta dig att fundera på vad som gör dig unik. Väldigt många glömmer att de faktisk har så mycket mer unikt än vad de sjäva någonsin anar och tror. Tillåt dig sedan att glittra i din härliga unikitet. Vi människor behöver nyanser och kan lära oss enormt av varandra om vi tillåter oss vara annorlunda, udda och unika.

Ta dig en funderare under dagen över vad härligt livet faktiskt är och hur mycket fantastiskt du har omkring dig i det exakta nuet.

Du är mer än vacker och består av ofantligt mycket kärlek - så varför inte börja med att glädjas av den tanken. Det tänker jag göra :)

2 kommentarer:

 1. Hmmm...jag har just skrivit om det där med att inte bara överleva för en kort stund sen.

  Suger åt mig a l l a dina ord just nu.
  Jag står i vägskäl både fysiskt, psykiskt och jobbmässigt och en förändring måste till.
  Eller jag VILL!

  Din affirmation i dag vid sidan av gick också rakt in i hjärtat!


  Sen vill jag kolla om jag får förminska och kopiera en av de tavlor jag köpte av dig.

  Skulle vilja ha den där "Du behöver inte vara perfekt..." insatt i en av plastfickorna i min nya kalender där jag "bara" ska skriva in bra-saker jag gör eller vill göra?

  Originalet vill jag ha kvar på väggen:-)

  Stor kram och hoppas du har sol i dag som jag!

  SvaraRadera
 2. När man gått igenom en livsförändring,måste man våga göra det man vill och tro på de man gör! :-)

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...