torsdag 2 september 2010

Att våga kasta sig ut

Att våga hoppa rakt ut och göra det oväntade och att följa sin egen inre känsla är inte alltid det lättaste. Men det är alltid det "rättaste". Tro mig. En förutsättning för välbefinnande och växande är att kunna följa sin övertygelse och lyssna på sig själv. Det här kan ibland skapa en viss konflikt i Jantelagens Sverige. Vi är uppväxta med ett ganska rationalistiskt synsätt som gör att vi tror att om vi bara följer mallen och gör det som förväntas så blir det bra. Vi ska "bita ihop", "kämpa på" "hålla ut". Medan vi gör det passerar livet förbi och drömmen vi bär inom oss förbleknar i takt med tiden. Chans efter chans passerar också förbi och vi har inte ens noterat det eftersom chanserna ibland är förklädda och vi har stängt sinnet och sänkt blicken i vår färd med att "bita ihop och gilla det kärva läget"
Självklart måste vi ibland och i vissa situationer just "kämpa på och bita ihop" men inte när det gäller sånt som faktiskt är fullt möjligt att förändra.
Jag har flera gånger vågat hoppa rakt ut utan att veta om det ska gå bra eller ej. Livet har ju liksom inga garantier. Många har tyckt väldigt mycket och flera har rynkat på näsan men det får stå för dom. Jag har fullt upp med att leva mitt liv och jag har liksom inte tid att infria andras önskningar om MITT liv. Jag ser heller aldrig skylten här ovan att det är förbjudet att våga kasta sig ut. Tur är väl det :)

7 kommentarer:

 1. Ja, det är säkert bra att kasta sig ut... Men, jag har svårt för att bara tänka "jag". Förstår du? Det är inte så att jag på något sätt ser ner på de som vågar gå åt nya håll, men jag vet inte vart mitt håll är. Litar inte på mig själv. Och att då gå ut i ingenting på måfå... det kan jag inte just nu. Därför funderar jag, rör mig långsamt, tänker att andra krafter än bara mina kommer att styra mig åt rätt håll. Så småningom.

  Dina tankar är så fina. Kanske blir man stark av tankeutbytet även om man agerar olika i drömmens verklighet. :)

  Ha en fin fredag. jag gick just en ljuvlig hundrunda. Nu ska jag göra allvarliga "vuxensaker" ;)

  SvaraRadera
 2. Till "regnnatt"
  Hej på dig:) Tack för din kommentar hos mig.
  Nej man ska självklart inte hoppa rakt ut om man inte vet vart man ville eller ska. Jag har jobbat otroligt mycket med mig själv och min egen självkänsla och rett ut vart jag vill och vad jag behöver göra. Vinsten som kommer när man hittat hem i sig själv och hittat en väg man vill vandra är däremot fantastisk ! ! ! Men man kan också välja att INTE välja eftersom det också är ett val. SÅ har jag levt i större delen av mitt liv men när jag fick uppleva skillnaden att själv våga ta befälet i mitt liv och styra dit jag vill så vill jag aldrig tillbaka till mitt gamla sätt att ta the safe way genom lviet. Men det här är ju självklart MIN sanning och ingen annans.
  Det är också berikande att höra andra åsikter, insikter och utsikter. Hoppas du känner likadant på den punkten:)
  Ha en fantastiskt skön fredag
  stor kram
  Emma

  SvaraRadera
 3. Så sant, så viktigt och så absolut livsberikande. Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag hoppar vart somhelst så fort jag kan (på gott& ont) ;) KÄRLEK!

  SvaraRadera
 5. Härligt Emma! Fortsätt att vandra din väg och inspirera oss andra. Ibland vågar jag hoppa och ibland står jag kvar på grund av att mina nära inte vågar hoppa med mig och andra gånger är jag en liten fegis.

  SvaraRadera
 6. Tack för respons :) Tänkte bara snabbt säga att jag tillhör dem som återvänder och läser "kommentarssvar" där jag lämnat kommentarer. Så du behöver inte dubbla genom att lämna svar om ditt både här och hos mig ;) Svar på din tråd hos dig, på min hos mig är enkelt :D

  Hoppas du får en underbar septemberhelg! Här är fantastiskt idag. Varm kram :)

  SvaraRadera
 7. Kärlek, klokskap, mod=livskrafter
  TACK!!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...