tisdag 5 augusti 2014

Spring inte efter lyckan då missar du den


Vackra fina augusti. Jag har tagit emot dig med öppna armar och vi älskar varandra lika mycket i år som alla andra år. Kanske är det för att jag föddes en eftermiddag i slutet på augusti när sommaren började göra sina försiktiga försök att ta hösten i hand. Kanske är det för att det väldiga lugnet åter lägger sig över allt runt omkring när semestrarna börjar lida mot sitt slut och den hysteriska svenska nu-måste-vi-leva-upp-utav-bara-h-vete-här-för NU-är-det-semester-hysterin lagt sig. Jag vet inte men jag älskar i alla fall denna härliga månad (undrar försiktigt om det finns någon månad jag inte gillar, men det får bli ett annat inlägg)

Nåväl jag har gått in i min sista heltidsvecka som kontorsråtta och jag känner mig rätt tillfreds med tillvaron. Jag har en sådan där förnöjsam lagom-lycka som cirkulerar i blodomloppet just nu. En tack-för-att-jag-finns-lycka. Kanske är det egentligen en frihet från olycka som jag har blivit så duktig på att iaktta och värdesätta och omsätta i lycka. Det är ett mirakelknep som är underskattat. Det är så många som sysselsätter sig med att ihärdigt jaga lyckan. Men lyckan kan inte jagas. Den är inte ett tillstånd. Jag tror att den är en kontenta eller konsekvens av en förmåga att uppskatta det som ÄR och att uppleva nuet och frånvarandet av olycka.
Låt inte din tid vara uppfylld av sökande av lyckan, för då missar du den. Jaga inte livet - det kommer till dig. Och om vi tror att vi "måste ha"saker och omständigheter för att bli lyckliga har vi börjat i fel ände. Vi får saker och omständigheter att blomma om vi har förmågan att uppskatta, förgylla och känna tacksamhet för det som är.

Och ikväll...ikväll mina vänner är det ÄNTLIGEN dags för inspelning av ett nytt avsnitt i vår Pod cast. Det är många som efterfrågat den nu men nu blir det äntligen av efter ett litet sommaruppehåll.
På återhörande

  

5 kommentarer:

 1. Frånvaro av olycka...så rätt du har där.
  Tacksamheten över varje dag, över det lilla som blir det stora.
  Det skapas verkligen ur frånvaro av det mörka.
  Fint skrivet!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon Hannis och tack för dina ord.
   Önskar dig en fin dag med mycket närvaron och livsnyfikenhet
   Kram
   Emma

   Radera
 2. Varje morgon tänker jag att nåt fantastiskt ska hända - och det gör det oxå <3

  SvaraRadera
 3. Härliga augusti! Just love it! <3

  Och dina inlägg är underbara!

  Madeleine :-)

  SvaraRadera
 4. Så sant och fint skrivet. Kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...