måndag 2 september 2013

När en bad day försöker äga mig säger jag bara YOU WISH

Idag hände det igen. Det där som hänt förut. Men faktiskt för ganska länge sedan nu. Alltså att jag vaknar med ett sjuhelsikes humör rinnandes i venerna. Jag tittar mig sömndrucket omkring och liksom undrar vem som tryckte på förbannad-som-fan-knappen inuti mig utan att ha access. För den knappen borde ju bara jag själv ha tillgång till. Jag VET ju allt det där eftersom jag ständigt arbetar med utvecklingen av vårt eget ansvar i skapandet av liv, här i livet. Ändå inbillar jag mig där och då att det förmodligen finns någon stackare jag kan skylla mina obehagskänslor på. Som tur är vet jag bättre och stillar mitt sinne, hoppar i mina paltor, tar fram kopplet ur lådan i hallen och tar min hårige vän på promenad här i ett regnigt Majorna. 

Inser när jag kommer ut och får in lite friskluft mellan tankesnurrorna att det bara är en "bad day" som försöker få grepp om mig. Jag fräser lite till min lille energiske hund som gör ett ouppfostrat utfall mot en gammal trött labrador och jag gnäller t o m över en felparkerad bil. Alltså HALLÅ förstår ni hur lite jag det här är. 


Jag stannar upp under en balkong för att skydda mig mot himlens alla droppar och får där lite bättre tag i tankarna. Ler åt mig själv och inser att jag är privilegierad som kan gå omkring här med min lilla hund en morgon i september i godan ro och betrakta naturen, iaktta alla människor på väg till sina jobb och dofta på en och annan blomma efter vägen. Det är GULD. Bad day hej då - mig ska du banne mig inte få äga. Jag äger mig och är tacksam för att jag andas, kan gå, känna dofter, kan lyssna på min favoritmusik och läsa böcker som inspirerar och dricka en "kaffe latte from heaven"

Life is good även med bad days som kilar in sig mellan alla good days. Det gäller att älska både sig själv och livet som det är.

Love...


14 kommentarer:

 1. Ja ibland kan man undra vad som hände under tiden man sov.
  Vad har man tagit in i sin tankesfär som tar sån plats och ger såna negativa feelings?
  Har man nu, åter igen, tagit emot något från någon annan kanske, låtit det härgärgera på fel plats, utan att se att det egentligen inte handlar om mig själv utan mer om givaren?
  Jag tror faktiskt stenhårt på att har man lovat sig själv ärlighet, vara sann, ja helt enkelt det som överensstämmer med sin person, men sedan i alla fall går emot sig själv så kan det påverka så infernaliskt. Vilket jag ser som något gott....att du sedan kan omvandla dessa energier dessutom är ju fantastiskt. En transformation från neg till pos....inte alla som klarar det skulle jag vilja påstå...men önskar det däremot.
  Kärlek till Dig......Puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag instämmer i varenda ord du säger. Det gäller att vara sig själv trogen och inte tro att det finns någon genväg där...för då stöter man oftast på patrull som du säger
   kram och tack kära du

   Radera
 2. Hej! Jag har precis snubblat in här hos dig då jag googlade runt efter attraktionslagen. Jag har nu botaniserat runt bland dina inlägg och jag måste få säga Tack! För påminnelsen om vad jag vill, vad jag vill egentligen, vad hindrar mig och vart jag är på väg. Detta kom i precis rätt tid då jag efter en lååång period av att ha totalt tappat bort mig själv inser att det inte funkar att ha det så som jag har det. Jag har lång väg att gå men det kommer att bli bra. Dina tavlor är fantastiska förresten, jag gillar änglarna :)
  Ha en fin dag (även om sen började lite avigt ;) )
  -marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan och vad roligt att du snubblade in här :) DU är så välkommen. Vi tappar nog alla bort oss lite emellanåt och behöver hitta vägen tillbaka till oss själva. Glad om jag kan bistå med lite inspiration på vägen. kram Emma

   Radera
 3. Det är mkt prat om vad man vill, hur man vill utvecklas osv. Bra på alla sätt. men jag är nöjd. Känner mig klar. Vill bara vila o ha det lugnt. Hur kan man få en sådan dröm godkänd...
  Kram fr sö Dalsland. Emma - du är fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära du...det ä bara att vara I DEN...som om den redan fanns...för då finns det...haha flummigt? hmm...nje egentligen inte
   Lycka till och kram

   Radera
 4. Ja precis.. acceptansen mitt i det som är. Själv upptäckte jag en dag i våras att jag fräste åt någon utan orsak, då fick jag backa lite och ta mig själv och min vila i kragen för det är inte likt mig.. tappar man fotfästet så gäller det ju att finna det igen.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det lite fascinerande när man upptäcker sig själv liksom en bit ifrån sig själv agerandes på ett sätt som inte alls ligger i linje med den man är och vill vara. intressant dock att man kan backa och se sig själv i perspektiv vid de tillfällena
   kramar

   Radera
 5. Ja, visst är det konstigt när de bara kommer utan förvarning - de där dagarna. Vad fint att du kan möta det med mod och klokskap. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja livet kan ju visa sig i olika färger och med olika lyckofrekvenser och smärtfrekvenser. Det gäller att försöka möta dem på bästa sätt
   kramar
   till dig
   E

   Radera
 6. Skickar dig all goan energi som bara finns, så att din "bad day"
  tar bort sina klor från dig :)
  Och - du ser :)
  Nu är du kapten på skutan igen :)
  Kärlek på dig - med glädje och ljus :)
  Michael är den ängel som hjälper mot tunga energier - är med dig nu :)
  :D

  SvaraRadera
 7. Jag tror vi behöver de där dåliga dagarna emellanåt. Dagarna som skaver. För att uppskatta livets storhet och enkelhet i alla de övriga dagarna. Åtminstone så länge de dåliga dagarna är avsevärt färre än de bra dagarna.

  Ta hand om dig fina Emma.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja livet är ju alla nyanserna på livspaletten så att säga. Och inget är ju svart eller vitt. Livet måste ju inte vara perfekt för att vara alldeles underbart.
   kramar till dig
   E

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...