söndag 15 september 2013

Tacksamhetsbonanza

Att spatsera och virvla runt i höstlöven med gladrandiga skor är vardagsrikedom...
Ja i alla fall för mig

När hela min värld är så där makalöst vacker att man nästan inte kan tro att verkligheten är sann utan bara en saga bland andra sagor skrivna av en amerikansk filmskapare av rang. Jag tänker närmast på naturen, mina nära och kära, mitt arbete, mina vänner och att jag är full av liv och har förmågan att inse värdet där i. Att jag har den där förmågan att hänföras, knockas och tacksamhetssprudla mitt i vardagen.

Vem behöver alkohol för att berusas när man kan totalberusas av träden som just nu håller på att byta skepnad och skifta i färg. Vem behöver döva sina sinnen med droger när den bästa och dessutom hälsosammaste drogen av alla är KÄRLEKEN från barn och djur som är både villkorslös och sann. Vem i hela världen kan säga att vinruset är bättre än känslan när man sitter i stearinljussken tillsammans med de som betyder mest för en och diskuterar livet, kärleken, universum och allt som ryms däremellan.
Ibland påminns man t o m på sin power walk att kärleken är allt

Jösses vad jag är rik, tacksam och välsignad som har möjligheten att vandra omkring i naturen nu när den balanserar på den här sköra tråden mellan sommarens ljus och värme och höstens magiska färger och luft. Att jag kan sitta på en sten tillsammans med en liten prins på 3,5 år och titta fascinerat på vattenfallet och faktiskt t o m doppa fötterna trots att almanackan igår visade 14 september. Är inte det rikedom så vet jag inte vad.

Och hon som vi kallar Gud måtte väl ha varit på sitt allra bästa humör den där dagen då hon bestämde att just mina barn skulle reinkarneras hos mig och dela min livsresa. Att jag skulle få förmånen att träffa, vägleda och älska dessa tre vackra, galna, fantastiska och fenomenalt underbara människor som de faktiskt är mina barn. Det är bara PURE LOVE och tacksamhet de luxe.

Ibland är det gott att bara tvärstanna mitt i den s k vanliga vardagen och se med öppna ögon på det här vi har att vara tacksamma över och som inte kan köpas för pengar.

Nu ska jag avnjuta en latte med tillhörande muffins modell extra large med kardemummasmak

Har sagt det förut och säger det igen - Life is good

8 kommentarer:

 1. Gud va härligt att läsa om någon som är så Tacksam för livet självt s a s. Jag kan tycka vi matas med så mycket nagationer att vi lätt kan glömma av allt som är så fantastiskt. Och få läsa om någon som bara Är för "ärandets" skull liksom.....för jag har en upplevelse av att alltför många ofta sitter och inväntar att få attackera eller på nåt vis få tillrättavisa så det överensstämmer med deras egen verklighet och upplevelse av Sitt liv. Så Tack....Tack Gode Gud att jag får läsa om dig och andra som är Tacksamma och nöjda med det som Är och det du Har.
  Kärlek till Dig.....Puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag förstår vad du menar och jag kan hålla med dig. Man blir ofta tillrättavisad efter andras "tyckanden" och verkligheter. Ibland får man påminna sig själv om vad man vill, var man befinner sig och vilket livsintentioner man själv har för att inte så att säga slås ner av andra.
   Mästare i sitt eget liv är viktigt...och tacksamhet likaså
   Tack för att du är du och finns i mitt liv
   kramar
   E

   Radera
 2. Mmmm, kärlek utan alkohol - tillsammans med de nära o återfödda - är naturligtvis den enda sanna och äkta :)
  Visst är det bara så - du har så rätt (som alltid, ler)
  Kärlek o kram från sensommarfina Viken
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära du. Ja jag kan nog tycka att det är som att berusas att känna allt man har att vara tacksam över och som man ibland tar för givet
   Livsgåvor de luxe....tack och kram
   E

   Radera
 3. Oopps . . . glömde skorna :)
  Så härliga och matchande till höstens härliga färgprakt :)
  Kärlek från mig
  :D

  SvaraRadera
 4. Du fantastiska Emma. Så superhärligt du skriver och så in i bänken rätt du har ... som vanligt.
  Har inte mått så bra den senaste tiden därav en lång tystnad. MEN det vänder som tur är. Jag säger som så många andra: TACK för att du orkar skriva och dela med dig.
  Man kan ju verkligen inte annat än att bli GLAD och ryckas med när man läser det du delar med dig. Stor kram//Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anki
   Ja det var länge sedan. Hopas du återhämtat dig och känner att livet är snällt med dig. Du är värd det, det vet du
   Tusen tack från hjärtat
   kram
   E

   Radera
 5. Mysiga skor :) Fina ord! Kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...