tisdag 13 november 2012

Möt livet med ett leende


Henrik Fexeus sa:
"Vi skrattar inte för att vi är glada
Vi är glada för att vi skrattar"

Tänk bara så gott det gör när du möter någon som är glad och möter dig med ett varmt leende. Det kan göra en hel dag. Om du är glad drar du också till dig andra glada människor. Jag lovar. 
What goes around comes around

Tänk om det faktiskt är så att vi blir glada om vi börjar med att skratta och bjuda oss själva och vår omgivning på ett leende. Tänk om det är så att vi faktiskt inte måste vänta på att omgivningen och omständigheterna ska ställa sig i givakt och göra oss skratt-nödiga och glada för att vi ska känna oss glada. Det kanske ligger mer an på oss själva än vi tror

Det händer ju rent fysiologiskt saker i vår hjärna och vår övriga kropp när vi skrattar. Det är bevisat att om vi börjar med att skratta så skickas det upp signaler till hjärnan som gör att den snabbt tar emot "signalen" och svarar med att skicka ut hormoner och substanser till kroppen som resulterar i att vi faktiskt känner oss glada. Hjärnan vet inte skillnaden i det här läget. Prova så ska du få se. 

Börja med motsatsen. Låt kroppen deppa ihop, sucka, sänk axlarna, häng med huvudet, dra ner mungiporna, gå tungt och säg -Åh vad jag mår dåligt...åh vad jag är deprimerad. Säg det flera gånger.
Nu vänder du på det hela. Upp med huvudet, bak med axlarna, le stort, vänd ut handflatorna, höj blicken, gå med lätta steg. Försök nu säga samma sak med samma tonfall som nyss.
Gick det bra :):)

Så om du vill må gott och känna dig glad kan du alltid börja med att prata med dig själv och din kropp och känn in vilka signaler du skickar ut till dig själv. 

Lycka till och kom ihåg att du är värd det bästa7 kommentarer:

 1. Tack för dina goda råd Emma. Jag känner mig verkligen hopsjunken, trött, viljelös och deppig. Brukar bli det vid den här årstiden, men när man mår bra så glömmer man dom här jobbiga stunderna. Jag vet att om man själv är glad och ler åt folk så blir man bemött på samma sätt. Skall iväg på ett möte snart som jag förväntar mig skall bli bra. Skall göra som du skriver och försöka att få en gladare attityd innan jag går. Upp med mungiporna !! :) Kram !!

  SvaraRadera
 2. Hej igen Emma !! Har praktiserat dina råd ett tag nu. Slängde potatissäcken och drog upp mungiporna och måste säga att det känns mycket bättre nu. Vill inte påstå att jag känner mig som världens lyckligaste, men betydligt mycket lättare :) Var över till tobakshandlaren och "tjötade" en stund och skall iväg på mötet nu. Tack ännu en gång och ha en fortsatt bra dag :) Kram !!

  SvaraRadera
 3. Ja vet du....du har så rätt. Jag har idag upptäckt och gjort just detta på min prommis med min fyrbente vän.
  Jag kom på mig själv med att gå med huvudet nedsänkt, full av tankar och blicken i backen, något nedslagen av ett samtal från gårdagen.....när det slog mig va vackert det var ute idag...solen sken, jag vände blicken uppåt, drog in frisk luft å sa Tack. Det vackra blev helt plötslig ännu vackrare. Stegen genast lättare, även sinnet. Kan ju låta enkelt.....men svårare än så behöver det inte vara ibland
  Puss å kärleksbomber söstra mi

  SvaraRadera
 4. Nej det gick inte bra :)) Det går inte le och säga att man är ledsen samtidigt eller annat tråkigt :))

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. jag är värd det bästa anser jag själv.
  men det finns ingen stöttning i de statliga verken.
  så jag förlitar mig enbart på privatlivet, människors hjälpsamhet och universum.

  SvaraRadera
 6. Vilken superhärlig Bild! Jag började le så fort jag bara såg bilden:)
  Det är otroligt hur vi själva kan styra och leda oss själva in på rätt spår - vissa gånger är det lättare sagt än gjort, men ååh vad härligt när det lyckas. Tankens kraft är enorm:)
  Kram Lina

  SvaraRadera
 7. Absolut!! Och det fungerar så bra. :-)
  Kram
  Annika

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...