onsdag 28 november 2012

Att känna vinddraget från livsdrömmen smeka kindernaAtt arbetar med det man drömmer om och vill göra, det är få förunnat och ett fantastiskt härligt privilegium som jag verkligen förvaltar. Dock är det lätt att liksom låta jobbat rinna över i själva privatjaget på ett sätt som gör att jag nästan aldrig vilar över huvud taget. Jag blir både fart- och prestationsblind och det mina vänner är INTE likt mig. 

Min omtänksamma och klartänkta dotter sa "Mamma du behöver nog avgränsa dig lite och strukturera upp arbetstid och egentid" Det ligger något i det hon säger känner jag idag. Nyss hemkommen från en föreläsning sitter jag här och planerar ett viktigt säljmöte med en potentiell kund som vill ha med mig ett coachprojekt på ett företag här utanför Göteborg nu i vår. Vi ska träffas halv åtta och det gäller att ha huvudet på skaft och entreprenörshatten på. Under tiden plingar mailen in konstant med nya beställningar på både bok och konsttryck. Jag skickar under tiden en hjälpreda till postcentret med en mängd paket som var färdiga för leverans runt om i Sverige. Samtidigt upptäcker jag att jag måste till tryckarn eftersom flera tryck är slut och som om det inte vore nog så behöver jag göra vernissagekort till utställningen nästa helg och skriva ett par fakturor som inte blivit gjorda.

Puh....konstpaus...


Det är så fantastiskt kul och jag tackar någon där uppe för att det jag gör uppskattas och fler kan ta del av det jag vill förmedla. Jag är både berusande glad och inuti-varm av den feedback jag fått från dagens och gårdagens föreläsningar. Jag hörde ord som "den bästa föreläsning jag varit på " "mängder av aha-upplevelser" "nu ska jag verkligen fånga nuet mycket mera" "du är otroligt karismatisk och man vill inte sluta lyssna på dig" "jag kommer att praktisera massor av det du pratat om idag"
Ja ni förstår ju själva att egot här inuti själva mig har fått sig en rejäl skjuts uppåt stolthimlen. Men jag är trött idag. Nu känner jag en längtan efter ingenting-tid och bara exformation. Jag brukar kalla så, det här jag gör när jag stänger ut världen utanför för att hämta upp mig själv. Om vi utsätts för mycket information måste vi också utöva exformation för att inte brinna upp. Mediation och tystnad måste upp på schemat. ibland krockar mina delpersonligheter den "passionerade sociala doern och entreprenören" och "den filosofiska eremiten som bara lugnt vill måla tavlor, tänka tankar som berikar, sjunga, skriva och njuta av naturens magi".

Nåväl vi skapar ju alla vårt eget livsverk så nu får jag ta tag i detta och hämta in mig själv och njuta av att jag faktiskt lever min dröm på flera olika sätt. Se utsiktens härlighet framtona sig mitt i min fantastiska vardag och notera att livet är i min utsträckta hand.

Ja det var en rapport från tredje våningen i Majorna där Göteborg är som mest gemytligt och havet möter både stad och kultur.

Love till er alla denna onsdag i november

11 kommentarer:

 1. Tack för den härliga rapporten. Blir lika glad som vanligt när jag läser det du skriver, du utstrålar positiv energi :)
  Ha en fin kväll !! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack goa du...glad om jag kan glädja dig en vanlig dag som denna
   kraaaaaaaam

   Radera
 2. jag förstår att det kan vara svårt med avgränsningen när man bara njuter av det man gör. Men nog så viktigt då att göra klara gränser vad som är vad. Jag njuter av dina ord och du, vet du en sak. Du lever min dröm också. Känn på den. kram

  SvaraRadera
 3. ja det är härligt MariLouise...I enjoy, och jag ska förvalta drömmen som vi båda delar...hihi
  kramar till dig Sunshine

  SvaraRadera
 4. Visst det är inte lätt. Det där med struktur och en balans. Tampas själv med min balans.
  Go kväll på dig och ta hand om dig....Kram Maria ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. jajamensan...allt strävar ju efter balans...så också jag
   kramar till dig Maria

   Radera
 5. Tack för det du ger, i alla former!
  (Ha, ha:-))
  Njuter av tjejerna jag köpt av dig,
  liksom andra runt ikring mig gör.
  Läser i boken och låter mig peppas.
  Önskar dig mycket kraft till nya dagar - kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack själv...och vad glad jag blir att du tycker om mina ord och att dom kan berika
   kram kram till dig

   Radera
 6. Roligt att få så härlig feedback och roligt att det går så bra!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, ja det är verkligen kanonkul
   Tacksam
   kram till dig

   Radera
 7. Kloka du. Visst är det alltför lätt att dras med, framför allt när det är roliga saker och det handlar om det man vill göra. Exformation var ett väldigt bra uttryck.. jag förstår vad du menar och behöver bli bättre på att vara i det.. ibland är det ju i glappet det händer.

  Kramar och tack för att just du finns... du sprider så mycket glädje och klokskap..

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...