fredag 10 februari 2012

"Inspirerande livssamtal" med författaren Ingela Hallgren


Att ta del av andras fascinerande livsöden, förhållningssätt och levnadstips är både fascinerande och berikande. Det är därför jag startat serien  "Inspirerande livssamtal" här på bloggen Livskrafter. Nästa intressanta person som jag stött ihop med på livsvägen är Ingela Hallgren, författare från Dalarna som jag kom i kontakt med för några år sedan via bloggandet. Hon har skrivit boken "En kvinnas hemlighet" som jag tycker är en både läsvärd och aktuell bok på många sätt.


Ingela Hallgren från Dalarna är författarinna till  boken "En kvinnas hemlighet"
*Berätta lite om dig själv. Vem är Ingela?

Ingela Hallgren är 40 år, fru, tonårsmamma som älskar att träna, umgås med människor, att leva nära moder jord. Älskar djur och att resa. Hälsa och välmående är stora intressen och då rakt igenom kropp och själ.

Hur har vägen fram till ditt nuvarande yrkesval/liv sett ut?

Jag kände redan som ung att jag skulle skriva så när jag under gymnasiet fick vara på en tidning var det något jag varit väldigt nyfiken på. Det var också där och då jag kände att ”Det här är vad jag vill göra”. Så att jag började arbeta på en dagstidning var inget som förvånade någon, inte ens mig själv. Men även det blev efter närmare nio år för mycket vardag och jag beslutade mig för att göra något annat. Jag hade redan varit mycket aktiv i att skapa en hemsida och studerat webbdesign så att ta steget till webbredaktör var inte svårt men hela livet är bara en resa framåt så idag arbetar jag med marknadskommunikation på ett internationellt företag vilket är något helt annat än arbetet på en tidningsredaktion. 

Vad är viktigt för dig i livet?

Livet handlar ju egentligen bara om erfarenheter och för mig är det väldigt viktigt att hela tiden få lära mig nya saker, hitta nya utmaningar och känna att det jag gör inte bara ger andra något utan också mig själv.

Det är också något som är väldigt viktigt för mig som person – utveckling men också känslan att det är jag som styr mitt liv och att det finns utrymme för kreativitet och glädje i det jag gör. Vare sig det är privat eller i yrkeslivet. Ärlighet är nyckelordet för mig när det kommer till relationer. 
Tid för rekreation är också viktigt i mitt liv då jag är väldigt energisk och gärna gör flera saker samtidigt eller är på språng så blir tid i stillhet också en nödvändighet.


Vad betyder skrivandet för dig?

Skrivandet för mig är en väg till en annan värld egentligen där jag bara förmedlar en känsla eller tanke som genom mina fingrar rinner fram till en berättelse som är ett lika stort äventyr som för läsaren senare. Men det är nog också en önskan om att kunna förmedla den verklighet jag ser eller upplever.

Boken "En kvinnas hemlighet" är en feelgoodbok med eftertanke som varmt kan rekommenderas om man vill läsa något som rör sig långt utanför ramarna när det gäller flashig verklighet och materiell standard av idag. HÄR kan ni läsa min lilla recension tidigare av boken


Hur mycket av innehållet i din bok är självupplevt eller självbiografiskt?

I min bok ”En kvinnas hemlighet” är 99 procent av innehållet självupplevt men absolut inte på det sätt som det beskrivs i boken. När boken var klar blev jag förvånad över hur mycket ”Ingela” den faktiskt innehåller men inte bara i huvudpersonen utan även i de andra figurerna. Däremot är det få sekvenser i boken som autentiska till 100 procent.
Däremot är den absolut inte självbiografisk. Jag i min personlighet är inte ett dugg lik huvudpersonen.

Hur samlar du energi?

Jag samlar energi genom att vara i tystnad. Där hittar jag fokus att lägga på framtida uppgifter. När jag hämtat min energi kan jag vara väldigt social och ha väldigt många projekt i luften – vilket är väldigt bra i mitt arbete – men däremellan måste jag också dra mig in i mig själv och stänger dörren, stänger av telefonen och söker mig till tystanden. Gärna ut i naturen.

Berätta om ett magic moment i ditt liv som påverkat dig i positiv riktning?

Magic moments i livet för mig är när saker bara faller på plats, när saker händer som blir större och bättre än man trodde var möjligt. Men det är ofta svackorna som faktiskt betytt mest för mig för det är dem som lärt mig att:
1 Det spelar ingen roll vad andra tycker om mig, det enda som spelar någon roll är att jag är en person som jag tycker om. Att gå runt och inte tycka om sig själv är att leva i ett helvete.
2. Släppa kraven på att allt måste vara perfekt, allt måste gå efter planen. Det går faktiskt framåt även om man driver iväg en stund åt ett oväntat håll.
3 Det bästa sakerna i livet får man vänta på så att lära sig ha tålamod är en sann livskunskap. (Har inte nått ditt än men jag börjar bli bättre på det)

Hur tacklar du motgångar på bästa sätt?

Jag tacklar motgångar dåligt. Jag gräver gärna ner mig längre än jag måste och sen gräver jag ännu längre ner. Dessutom avskyr jag pepp som ”det kommer ordna sig, det löser sig”. Jag vet ju att det gör det men just där och då måste jag allt som oftast verkligen bara ”dö” innan jag hittar tillbaka upp till gräset. 

Vilka är dina förebilder och hur har dessa påverkat dig?

Förebilder är alla människor som följer sina drömmar och inte låter någon annan sätta gränserna för vad de kan eller ska göra av sina liv. Det finns inget värre än när andra försöker begränsa någon annan. Min dröm kanske inte är någon annans men det gör inte min dröm vare sig bättre eller sämre. Vi är alla här för att förverkliga våra drömmar. Misslyckas vi är det bara för att vi ska slipas på vägen dit. Motgångar är inget nederlag faktiskt utan ger oss erfarenheter som ofta är mer värda än själva framgången. Vägen är målet, inte slutstationen.

Vilka två tips på vägen vill du ge mina läsare ?

Jag tycker alla ska ställa sig två frågor:
* Är jag den bästa jag kan vara?


                                 * Hur kan jag göra andra bättre?
(inte att man ska förändra andra utan hur kan jag i mitt sätt att vara ”inspirera”, andra)

Tack Ingela för att du delade med dig till oss på bloggen Livskrafter och för att vi fick göra ett "Inspirerande livssamtal" med dig. Lycka till

Tack själv !

Boken kan beställas av Ingela via mail kontakt@kvinnokraft.net

4 kommentarer:

 1. Oj va bra skrivet...Och Jösses va glad jag blir att fotomålningen kom till användning=)

  Stolt Granne

  SvaraRadera
 2. Vilka kloka svar Ingela.. och jag blir så nyfiken på att läsa din bok nu.. speciellt att du lyfter fram svackorna som det som lärt dig saker samtidigt som du verkar ha hittat så mycket klokskap i dem..

  Kramar från Liv

  SvaraRadera
 3. TACK goa grannen :)

  Vida: TACK även du och jag hoppas att om du läser min bok ska tycka om den. Just nu skriver jag på en fristående fortsättning. Du kan beställa boken nu från mig och få ett signerat ex eller så kan du när helst du önskar köpa den från bokus.se!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. En fantastisk bok Ingela som är svår att släppa. Bara att läsa från början till slut <3

  Kram Monica

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...