söndag 26 februari 2012

Allt fungera som det ska - lita på det!

Var försiktig med vad du önskar dig för en dag kommer du att få det

Vi berövar nuet något otroligt värdefullt när vi oroar oss för framtiden. Livet är ett antal nu förbundna till varandra. Det finns så många saker som vi önskar oss. Att det ska bli fint väder när vi ordnat en grillfest, att våra barn ska växa upp och få ett gott liv, att vi ska tjäna en massa pengar på våra investeringar, att vi ska bli gifta "tills döden skiljer oss åt" osv osv. Ja du känner säkert igen detta lika väl som jag. Ibland blir resultat så som vi önskade, ibland blir resultatet på ett annat sätt, kanske t o m bättre än vi hoppades.

Hur det än månne bliva så förorskar oss våra förväntningar enormt mycket bekymmer, konflikter och onödig möda.

Nu är det nog några av er som tänker att jag jag paradoxalt nog talar emot mig själv eftersom jag säger att vi ska ha positiva förväntingar. Men nej, fortsätt läsa så ska vi fördjupa oss lite i hur jag menar så tror jag nog att du förstår.

Vi kan inte njuta av att planera vår fest om vi bekymrar oss för vädret. Vi kan inte glädja oss åt det mirakel som det innebär att få se barn och barnbarn växa upp, om vi hela tiden oroar oss för hur det ska gå för dem. Vi drar inte nytta av överflödet och flödet i i våra liv JUST NU om vi oroar oss för våra investeringar. Vi tar allt vårt fokus och anstränger oss förtvivlat för att vara vår maka/make till lags så att äktenskapet ska hålla "tills döden skiljer oss åt".
Kontentan = vi mister friheten av att njuta av alla det fantastiska rikedomar som livet erbjuder här och nu. Det är i detta andetaget livet bor. Inte sen. Inte dåTänk om du skulle veta att livet skulle fungera alldeles splendido utmärkt även om det regnade då du ska ha den där gårdsfesten, även om inte barnen blev som du tänkt och hoppats, även om du förlorar pengar på dina investeringar och att du kan få ett härligt liv även om inte ditt äktenskap håller.

När vi slutar lägga energi och fokus på huruvida vissa händelser i våra liv ska utfalla på ett visst sätt  så kan vi istället tillåta oss att njuta av den fridfulla tanken att allt är perfekt hur det än går. Nu kanske du anar hur viktigt det är att släppa och göra avakll på dina förväntningar. När man inriktar sin tankar på "tänk om det värsta händer-tankar" hamnar man i ett statiskt och stelt tillstånd där livsflödet blockeras och känslan av harmoni utblir och DÅ kan inte lagen om attraktion träda i kraft och vibrera i samklang med den frekvens dina innerliga önskningar vidrar på. Du kan du heller inte njuta av det som finns framför dig här och NU. Vad kan vara viktigare?


Ställ upp så många mål du vill. Föreställ dig exakt vad du vill ska hända. Ansträng dig sedan kärleksfullt för att göra allt vad som krävs för att främja de önskade resultaten. När du känner dig tillfredsställd över att du har gjort så mycket du kan, tänk då inte längre på det! Luta dig tillbaka och följ flödet där du är och ha tillit till att det du önskar är i full färd att uppfyllas medan du njuter av livet här och nu. På så vid blir du fri från alla förväntningar och i fråga om resultaten.

Sanningen är ju som så att med vårt begränsade synfält kan vi inte se alla de obegränsade möjligheter som livet har att erbjuda. Det är inte meningen att vi ska det heller.

Så åter igen ha tillit, lyft blicken och njut av den klarblå himmel som serveras framför dig här och nu. 

Lycka till!

1 kommentar:

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...