torsdag 3 november 2011

Tänk rätt bli "framgångsrik"

Jag har precis läst en bok av Napoleon Hill som heter Tänk rätt bli framgångsrik (Think and grow rich). Det är en kontruktiv, konkret och otroligt kraftfull bok om man vill lära sig ta kontroll över sig själv, tanken och livet i stort.

(Jag vill styra in på ett litet sidospår innan jag fortsätter bara. Ordet framgång för mig handlar inte nödvändigtvis om pengar eller "nå toppen" eller stoltsera med en titel. Framgång är för mig att leva sitt liv på sitt eget sätt och att göra det man VILL och är ämnad att göra.)

Det här är en av alla böcker i djungeln av personlig utvecklings-böcker men den här skiljer sig lite så till vida att den är väldigt inriktad på de praktiska råden och anvisningarna som du behöver för att förverkliga alla dina planer på ett roligare, bättre och lyckligare liv.

Författaren Napoleon Hill var en amerikan som levde mellan 1883 och 1970 och han vigde sitt liv åt att hjälpa andra lyckas. Det gjorde också honom själv lika framgångsrik. Han skrev flera böcker på temat. Just den här boken har sålts i över 100 miljoner exemplar och är väldigt läsvärd och "oflummig". En bok var man behöver i sin bokhylla kan jag tycka.


Tänkte dela med mig av några citat från boken

”Vilket värdesätter du mest, dina tillhörigheter eller din förmån att kontrollera dina egna tankar?”

”Dina tankar är det enda som kan få dig att bestämma över ditt öde.”
"Brist på beslutsamhet. Människor som lyckas, fattar snabba beslut. Och ändrar dem, om de måste, mycket långsamt. De som misslyckas, tar lång tid på sig för att fatta besluten och ändrar dem snabbt och ofta. Obeslutsamhet och senfärdighet går hand i hand. Där man finner det ena, finns oftast också det andra. Gör dig av med dessa två egenskaper innan du dras ned i misslyckandets gyttja.”

”Överdriven försiktighet. Den som aldrig tar chanser, får som regel nöja sig med de bitar som blir över när alla andra har tagit sitt. Överdriven försiktighet är lika dålig som att vara oförsiktig. Man skall värna sig mot båda. Hela livet är ju en chanstagning.”

”Att gissa istället för att veta. De flesta är för ointresserade eller för slöa för att ta reda på fakta som kan hjälpa dem att tänka. De föredrar att handla på känn.”

/Napoleon Hill

4 kommentarer:

 1. Godmorgon fina Emma !
  Den boken väcker min nyfikenhet och lust att vilja läsa den.
  Tack för tipset
  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
 2. Jaha...nu har du fått mig nyfiken på den här boken. Jag kommer aldrig ha tid att jobba mer om jag skall läsa allt jag skulle Vilja läsa.....men jag får fördela min tid rätt så skall nog det bli löst.....Puss

  SvaraRadera
 3. Har lyssnat på den för drygt ett år sedan och tycker mycket om den.. tyvärr försvann den när jag uppgraderade programmet på iphone och glömde att spara den på annan plats. Tycker mkt om den och det är kul att det är så länge sen den skrevs..

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Detta är den bästa boken jag läst, utan tvekan. Om jag hade varit lärare för åk. 7-9 och även gymansiet hade det varit obligatoriskt att läsa denna!
  Kan inte få en bättre blid på utveckling innom sig själv!
  Och på hur man utvecklar sig på 12 enkla setg :)

  Andra tips på otroligt bra böcker:
  Tre streg från guldet - Greg S. Reid
  The Compound Effect - Darren Hardy

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...