torsdag 15 juli 2010

Varför blogga egentligen - det är frågan det


Ibland tänker jag lite på det här med bloggandet och varför man gör det. Ibland har jag nämligen ett behov av att se saker för vad de är och undersöka om jag gör och vill saker av rätt orsak. Jag kom inte fram till ett ultimat svar men kanske en liten reflektion i alla fall.
Jag känner att min blogg är en slags förlängning av min egen tankeverksamhet. Eller det VAR snarare det när jag började och nu har den mer utvecklats till en personlig utvecklings-hörna med samhällsvinkling på nåt ganska trist sätt.

Min konstnärliga och smått poetiska ådra har totalt fått stryka på foten för min glöd för coaching eftersom det blivit en så pass stor del av mitt liv just nu.

Jag kikade in på min gamla blogg och den var allt bra mycket roligare och färgstarkare än den jag har idag.¨Nåja det är väl här jag är just nu då antar jag. Det bästa med bloggandet är att man väljer själv och man kan t o m använda den till en renodlad egoboost om man vill det. Valet är fritt.

Det viktigaste för mig är nog ändå att den känns som JAG och inte en substanslös pajkastningsblogg eller ytlig rövslickeriplats som bara samlar läsare och kommentarer för att få en bekräftelse. Eller resenserar smink och lösnaglar i inlägg efter inlägg. Inget fel i det förvisso men jag menar det finns ju redan så många sådana och dom intresserar och tillfredsställer ju faktisk en mängd andra läsare men INTE just mig

Varför bloggar du ? Skriv gärna och berätta. Det skulle vara så intressant

10 kommentarer:

  1. För alla de bloggvänner jag skapat och som jag till och med fått äran att träffa några av.

    För att få skriva av mig och få andras syn på det hela.


    För att det är kul!


    För att jag gillar att plottra med bilder och text. Lära mer om blogger.


    För att få bekräftelse.

    För att pysa ur lite luft.

    Ja...
    Det finns nog mer, men det är det jag kommer på.
    Så där på rak arm:-)

    SvaraRadera
  2. TACKAR ÖDMJUKAST FÖR DINA ORD HOS MIG! Svarade hos mig men ville susa n här & "säga" det med så du säkert ser det=).
    Jag började blogga för att överleva. Nu bloggar jag för att jag kan...typ;) Har även ambitioner till något mycket större,vi får se hur det blir med det...Hursomhelst om jag nånsin tvekar om varför(det har jag ej gjort än iof men kanske vart lite opepp på att dela med mig av mig) Då är kommentarer som dina ALLT! Ja ska lägga mig som "följare" här nu så ja hittar hit igen! L.O.V.E OrOsHjÄrTa

    SvaraRadera
  3. Ja, varför bloggar man? Det undrar jag allt som oftast. Ett behov av att få uttrycka sina tankar och för min del också en plats att göra av mina bilder på istället för att bara samla dom på en extern hårddisk.
    Det roliga med bloggar är att det finns en blogg för allas tycke och smak, och gillar man inte det man läser är det bara att klicka vidare.
    Så möter man så många olika slags människor som man aldrig skulle ha mött annars, det tycker jag är så roligt och givande!
    Må gott!

    SvaraRadera
  4. Tack för att ni tagit er tid att dela med er varför ni bloggar och en av sakerna ni har gemensamt verkar vara "mötet" med andra människor och bloggare och jag håller absolut med er :)
    kram på er

    SvaraRadera
  5. För att lyssna på mina egna tankar och få leka med ord.. jag känner också att min blogg var mer skimrande förut, kanske för att jag var i en sån förändringsfas.. nu är det så mycket annat så jag tycker mina inlägg är tråkigare men jag skriver dem för min skull..

    du får mig att tänka genom dina inlägg och din sprudlande, vackra själ tränger igenom även här anser jag...

    SvaraRadera
  6. Man bloggar väl lite för att skriva av sig, för att dela med sig. Men oxå för att kanske berätta om något som andra kanske inte vet eller för att inspirera till en helt ny tankegång. Kram vännen!

    SvaraRadera
  7. Ja, utan några krusiduller, så tror jag också att vi alla har ett visst bekräftelsebehov. Vilket är fullt mänskligt. Det jag däremot kan tycka är lite "way" ifrån verkligheten, är att de flesta av oss använder ord och vokabulärer på nätet, vi annars aldrig låter munnen använda i dagligt tal(synd nog)till varandra. Hmmmm...hur sann är man då?
    -Ja du, söstra mi. Tanken är spännande. Varför blogga?! Puss

    SvaraRadera
  8. Maria
    Jag kan bara tala för mig och beträffande bekräftelsebehov eller ej så ja kanske ett visst behov finns där, men jag tror nog mer att det handlar om kommunikation för min del och möjligheten att möta andra som är likasinnade faktist och att jag har ett mission - ett budskap att försöka nå ut med. Jag har också en plattform och ett forum att formulera tankar som annars ligger och gror i mitt inre tills de får mögelfärg.
    Däremot så tror jag att bara för att man anpassar sitt språk och gör det mera mediavänligt betyder det inte att man inte är SANN. Jag tror att vi har delade meningar där faktiskt.
    Hoppas du njuter av semestern på HÖG nivå
    love

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...