onsdag 2 juni 2010

Våga yoga


Att ta hand om sig själv och sin kropp är väl ändå den bästa gåvan man kan ge sig själv. Därför tog jag beslutet att börja med yoga. Märkligt kan tyckas att jag inte gjort det tidigare. Nåja, igår gick startskottet i alla fall. Mitt första viryayogapass är avklarat och jag är redan frälst.
Viryayoga är en dynamisk yogaform som i flödande yogaserier ger dig en tuff och rolig träning. Virya betyder på sanskrit, entusiasm, energi eller, kraft, och tanken är tydligen att den just ska ge kraft och energi. Entusiasm, syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till experimentlusta och till att ge sig ut på upptäcksfärd i kroppens och sinnets landskap.

Underbart om ni frågar mig :)

Så skönt att gå igenom hela kroppen och känna att man verkligen HAR en kropp. Känner mig lite sugen att införskaffa boken "Våga Yoga" av Josephine Selander som handlar om just Viryayoga och dess filosofi.

4 kommentarer:

 1. Ja du, det var verkligen härligt att låta kroppen få sträcka ut sig åt alla håll. Jag upplevde faktiskt också en slags kraft och energi efteråt, dessutom en känsla av att ha öppnat Upp mig. Mumma..... för både kropp och själ. Ska bli härligt att komma igång......Puss

  SvaraRadera
 2. Låter spännande & skönt
  Kanske vore något att pröva
  Ha en fortsatt skön vecka

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig komplimang hos mig! Tackar ödmjukast här med så det inte missas;) Ang Josefin så var det hon jag började Yoga för för ungefär 10 årsen hon är otroligt duktig!
  KrAm& KäRlEk /OrOshJärta

  SvaraRadera
 4. har yogat i flera år, visst är det underbart! Men nu måste jag komma igång igen, vardagen kom ivägen. Kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...