onsdag 16 juni 2010

Att flytta sin gräns för vad som är jobbigtIdag när jag lyssnade på Martin Stenmark när han gästade Mix Megapol fick jag fart på tankeverksamheten igen.


Han berättade om sin resa till Nepal och cykelloppet "Yak Attack" som sträcker sig 50 mil längs Annapurna Circuit i trakterna runt Mount Everesth i Himalayas magiska bergstrakter. Han cyklade 50 mil på 10 dagar på, på hög höjd dessutom. Han berättade hur han grät de 2 första dagarna och hur han kunde cykla i ren uppförsbacke (vi snackar ingen liten kulle här) i 4 timmar i sträck. Han nämnde då att man blir förändrad efter en sån här upplevelse och att "man flyttar gränsen för vad som är jobbigt"

De där orden landade i mig. Det är något som många av oss borde göra emellanåt. Flytta vår inre gnällgräns så att vardagliga "uppförsbackar" känns lättare att hantera och förhålla sig till, bredda perspektiven och flytta referensramarna längre ut. Det skapar också fler nyanser till livet i stort.

Nu ska jag inte cykla i Himalaya men kanske andra saker som får MIN gnällgräns att flyttas en aning. En sådan sak kan för mig vara en pilgrimsvandring i ensamhet, som är en av mina framtidsplaner.
Ett annat sätt för mig att flytta och testa gnällgränsen en aning är viryayoga. Jag är nybörjare och jag visste inte att jag hade muskler på alla dessa märkliga ställen i kroppen. Efter gårdagens pass är jag lite mör men energifylld Jag har hittat mitt sätt att träna och visa omtänksamhet mot min kropp. Jag är lyrisk :)
Namaste...

9 kommentarer:

 1. Helt klart är det så fina Emma! Du är så duktig som börjat på yoga. Det är så mycket du som det bara kan bli! Ha en fin dag så ses vi ikväll. Kramar!

  SvaraRadera
 2. Spännande tanke att kunna flytta sin gnällgräns....hm...nycket bra. Virya...jahadu...härligt. Puss

  SvaraRadera
 3. Klokt sagt av Stenmark, det finns ju ett talesätt "ont heter gott när värre sker" och det ligger något i det.

  SvaraRadera
 4. Ja, måste också utmana mig lite mer. Pilgrimsresan låter spännande. Har också hittat yogan som fått mig att hitta andra sidor hos mig. Det känns härligt. :-)

  SvaraRadera
 5. Verkligen intressant med våra gnällgränser.. ska du vandra el camino? Det är också en av mina framtidsdrömmar...

  Kramar

  SvaraRadera
 6. ååå vilken fin blogg du har! Kul att du såg mina Pippiregler! Har inte läst boken utan bara ett utdrag i en tidning. Men tack för tipset! Nu blir det boken!!!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 7. Så sant! Jag är så fascinerad av bergsklättrare osv. Och man ska tänja på sina gränser.

  SvaraRadera
 8. Det är en fascinerande resa han har gjort, både bildligt och bokstavligt. Det är viktigt att inte stagnera utan fortsätta utvecklas i livet. Sen tror jag inte att den "trippen" är min grej. Men jag är imponerad av vad han gjort. Jag är även imponerad av den utveckling som du gett ditt liv. Kramar...

  SvaraRadera
 9. tänkvärt!
  själv skulle jag behöva börja promenera men kommer alltid på en ursäkt att låta bli!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...