tisdag 16 mars 2010

FormsvackaAtt våren för med sig ljus och ny livskraft är väl sannerligen ingen nyhet för någon av oss. Men den för också med sig en nedstämdhet för många av oss. En del kallar det depressioner men jag väljer att kalla det en formsvacka, livsomväg eller en slags paus där vi gå på lågvarv en stund. Vi kan alla hamna där någon gång under livsresan.

Man har under lång tid skrivit ut tonvis med antidepressiv medicin till höger och vänster. Självklart är det nödvändigt i vissa specifika situationer men jag tror på att vi många gånger kan behöva en annan "medicin". Det är att lyssna på kroppen och vistas mer ute i ljuset och naturen, ta det lugnt, meditera, våga visa sig sårbar och våga be om hjälp när själen skaver mot universum. Men också att plocka ner kraven på oss själva andas i takt med livets puls.


Man har enligt forskning kommit fram till att 70% av alla deprimerade mår betydligt mycket bättre av att vistas i naturen varje dag och gärna promenera lite längre en halvtimme 4 ggr i veckan.Det här har jag själv tagit fasta på, som den naturälskare jag är, och bedriver viss coaching i vår vackra natur om mina klienter så önskar. En termos, sköna kläder, en vacker natur och ett givande och härligt samtal till tonerna av fågelsång och vindbrus. Det stärker själen och berikar oss med ljus och välbehövliga D-vitaminer.
Ta tillfället i akt och bege dig ut i vår vackra generösa natur, känn hur dofterna berusar, solen berikar och ljuset väcker oss till liv igen
Love

4 kommentarer:

 1. Som vanligt har du så rätt, fast det vet vi ju att du alltid har.

  SvaraRadera
 2. Ibland måste man få må lite dåligt, känna sig ledsen och vara ur gängorna. Det hör livet till, man behöver inte ens veta varför. Kanske behöver man bara få vara ifred, få tänka egna tankar och komma ifatt inombords. Då är naturen där, alldeles gratis terapi, som balsam för själen.
  Utan närhet till naturen skulle något dö inom mig, det är jag övertygad om!

  SvaraRadera
 3. så kloka tankar du har som vanligt! varma vårkramar till dig!
  kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...