tisdag 21 mars 2017

Luststyrd och målfokuserad i samma andetag

Ja, säga vad man vill men mitt arbetsliv är verkligen allt annat än enahanda. Idag var det först sammanställningsmöte på ett företag där vi jobbat med utveckling en tid, Sedan hem och plocka fram administratören i mig och ta hand om lite papper för företaget. Inte kul med nödvändigt. By the way så hörde jag en gång en intervju med konstnären Ernst Billgren när han berättade att han absolut inte befattar sig med något av sina företagspapper. Han visste inte ens vilka fakturor som inkom eller hur många som gick ut ur företaget. Det gjorde en skicklig revisor som han hade fullt förtroende för. Jag kan bedyra att en bubbande avundsjuka slog an i mig då. Det är mitt framtida mål. Drömscenario - Jag sitter hemma och målar tavlor, dricker vin och lyssna på luddiga ljudböker av Tolstoy medan revisorn tar hand om "papperiet". Eller ok jag behöver inte dricka vin varje gång och jag kan lyssna på annat än Tolstoy. Men det lät så bra ;) Nåväl det var en parentes. Nästa uppgift för dagen är vid staffliet och fortsättning på min änglamålning, Jag går alltså helt in i målarbubblan (må jag icke störas) Sedan förberedelser inför morgondagen för då är det planeringsmöte i Askersund på ett företag där jag arbetar på uppdrag som designer. Ett otroligt roligt och utvecklande uppdrag kan tilläggas. Och på fredag blir det till att studsa upp i ottan för då tar jag morgontåget till huvudstaden där jag tillbringar torsdag och fredag med utbildning. Lördagen startas sedan upp med enskild coaching av klient innan det kan bli helg hos mig.


Jag har väl förmodligen själv bjudit upp till dans i detta virrvarr och gjort valen som lett mig hit. Ibland kan jag dock längta efter lite kontinuitet och trygga rutiner. Men jag vet ju att jag egentligen inte är gjord för det men jag har lite svårt att just nu ha 100% fokus på tre olika arbeten med samma engagemang. Men jag är både målfokuserad, engagerad och otroligt luststyrd. Behöver alla delarna. Men jag är förvisso också både introvert och extrovert så förmodligen är jag en relativt komplex och märklig människofigur i flera hänseenden


Thats the Karlssonska livet i en liten ask. Galet viktigt med meditation och yoga för en rörig person som mig så att jag kan hålla fokus trots de tvära kasten.
Life goes on - and så också min vardag

Var rädd om er själva och varandra därute för ni är värdefulla


4 kommentarer:

 1. När jag läser detta blir både lite avundsjuk och matt! Men samtidigt blir jag så glad över att läsa detta om hur du fungerar i din vardag med jobb. Ibland känner jag att jag skulle kunna driva mitt eget vidare, får fler bollar i luften och kanske på vägen träffa en och annan härlig människa - men jag vet inte varför det stupar! Varför jag sätter mig ner totalt oförmögen till att gå vidare för att jag inte vet var jag ska börja och blir stressad. Friheten i mig, längtan efter struktur och att få göra något av mina målningar och annat drar i mig. Någonstans där mellan himmel och jord stoppar jag mig själv och vågar inte riktigt.. jag har en så fin person som stöttar mig, som vill ge mig råd och glädje och jag vill visa hen att jag fixar det här! Men vet du vad Emma, det är så befriande att läsa om hur du önskar en revisor så du själva kan lyssna till luddiga böcker och dricka vin och samtidigt måla!! Vi har nog alla våra visioner om hur det ska bli och det har ju jag med - fast att jag stoppar upp mig själv och bygger hinder. Men vet du vad jag tror; jag saknar glädjen! Jag saknar den för att den helt enkelt inte finns i mitt liv just nu. Så tänker jag hm.. yoga det är kanske det jag behöver eller klättra i fler träd och diskutera livet med en annan upp i ett träd.. eller fika mer? Träffa fler likasinnade! Alltså för visst sjutton är det så INPUT behöver man?

  Oj nu kom jag säkert ifrån ämnet helt och hållet, precis som vanligt när det gäller mig. Men du får mig att fundera.. ja jag satt faktiskt nyss här vid bordet och grät, tårarna bara rann för jag tyckte plötsligt att jag inte var rättvis mot mig själv. Kanske är jag inte det, kanske är jag bara sådan som jag är.

  Ha det bra i vardagen och tavlan din är rogivande! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Ann-Charlotte, jag tror det är många som känner igen sig i dig och i din längtan efter likasinnade människor, glädje, klätterträd och andra livsförhöjande saker. Det är så lätt att vardagen rinner ner mellan längtan och en själv också. Att man liksom tappar greppet om den och sorgen knackar på axeln som den gjorde för dig idag. Men tårar är ju ändå fördämd sorg som beger sig iväg från dig och din kropp. Jag tycker ändå att det låter som om din inution har fått lite större spelrum. Den har höjt rösten lite och är inte bara en subtil viskning utan kanske mer en röst som inom dig talar om vad du verkligen vill osv. Lyssna till den och känn vad du kan göra här och nu. Jag är övertygad om att en klok del av dig vet redan vd du behöver göra för att känna tillfredsställelse och lycka i ditt liv. Jag tror på dig så gör det du också vet ja´:)
   Och du - jag har en revisor men jag önskar att jag hade råd att låta henne göra allt i företaget. Du vet mycket vill ha mer osv osv hahaha.... Skickar en stor kram till dig och tack för att du delar med dig

   Radera
 2. Jag håller med dig - avskyyyr pappersarbetet, som gäller firman :O
  Bara att sammanställa det enkelt för revisorn gör mig helt svettig och utom all kontroll - ja helt vanvettig vid närmare eftertanke :O
  Nä' tacka vet jag att få hjälpa andra med healande behandling eller bra kosttillskott o hälsotips :>
  En riktig Må Bäst Kraamiz från mig i Viken, där solen har strålat idag,
  :D

  SvaraRadera
 3. Att vara både introvert och extrovert kan ibland ha sina sidor. Jag känner också igen mig. Jag har medvetet valt bort delar av det du skriver om för att ha kraft till det vardagliga. Att arbeta både med papper och människor tar kraft. Men saknar ofta det lyckorus som kommer efter en vecka fylld av tillfredställande arbetsuppgifter och samverkan med ett fantastiskt nätverk. Lyckat till i ditt yrkesliv och ditt skapande. Dina målningar är fantastiska.

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...