måndag 6 mars 2017

Du vet redan om det...jo det gör du


Att "vara sig själv" och att "vara den man är" är ju fraser som vi så populärt slänger oss med dagligdags. Jag tror att det är en inre längtan som bor i alla att verkligen få vara sig själv i varje enskild situation livet tar oss till. Men jag undrar hur många som verkligen ÄR sig själv. Hur många som verkligen agerar utifrån sitt eget hjärta och inte bara reagerar på andras ageranden och yttre distraktioner av olika slag. Jag tror att vi är drillade att vara på ett visst vis och därigenom kämpar vi hårt för att passa in i den normativa mallen. Det här går tämligen bra för vissa men inte alls bra för andra. Det beror förmodligen på den diskrepans som uppstår mellan den man egentligen är och den vi förväntas/försöker vara. Mycket av detta sker på ett omedvetet plan. Vi vet inte ens att det är det som "skaver". Så vi köper en nyare bil, byter jobb, byter partner osv. Vi tar kanske t o m till droger och andra berusningar så som arbetsnarkomani träningsnarkomani osv för att slippa känna det obehag som växer sig allt starkare inombords. Det resulterar också ofta i att vi blir utåtagerande och attackerar andra i vår brist på att kunna ta hand om den smärta som vibrerar inom oss. Det tar sig också till slut fysiska uttryck så som ryggsmärta, huvudvärk, magproblem mm. 

Vad kan vi göra då? Ja jag har inga adekvata svar på den frågan. Men små förslag. Jag tror på att tysta det yttre för att kunna "höra" det inre. Ge oss tid att lyssna på den där subtila inre rösten som kämpat hårt för att bli hörd under en lång tid, men som tystats gång på gång.

Ensamma promenader, yoga, meditation, stunder av avslappning är några exempel som ger oss möjlighet att "komma hem" och lyssna på vad vi EGENTLIGEN är och vill. Måleri, sång, lyrik och samtal kan också hjälpa oss att hitta oss själva i denna brokiga värld vi lever i. 

Ibland skaver t o m den där inre rösten eftersom det kanske innebär förändringar som den logiska rationella delen av oss inte alls är förtjust i. Egot alltså. Egot vill inte alls bege sig ut på förändringsresor som innebär att vi inte har 100% kontroll på allt. Egot är rädsla.  Och det är ok att vara rädd. Men inte att låta rädslan styra oss. 

Det är inte lätt. Men vem har sagt att livet ska vara lätt för att kunna vara alldeles underbart :) Du är så jäkla värd att få vara den unika, magiska och fantastiska varelse du är i grunden. Du är så värd att få känna dig fri, stark och närvarande i det livet du lever nu och här. Jag vet det låter som floskler och klyschor men det är också en sanning och en del av dig vet redan om det här. Frågan är om du vill, vågar och kan lyssna på den kloka medvetna delen av dig själv.  
Vill du? 
(för då kan du)

All kärlek till Dig 



8 kommentarer:

 1. Du är så klok......varm kram till dig....❤

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Tusen tack jeanette. Allt gott till Dig

   Radera
 3. Härlig bild!
  Du ser ut som en riktig AntiJante-tant:-)
  Ann

  SvaraRadera
 4. Stor kraam från mig i Viken, för dina härligt kloka ord :)
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...