tisdag 15 mars 2016

Om det är flummigt att må bra och se på världen med kärleksfulla ögon ja då föredrar jag att förbli flummig


Jag skrev tidigare om min förälskelse till min nya vän Kundaliniyogan. Jag bara måste dela med mig av den fortsatta utvecklingen och vilka positiva effekter det gjort på mig och mitt mående. 

Att jag fick stifta bekantskap med denna uråldriga yogaform har lett till att jag numera sover bättre, har blivit av med huvudvärk, nackproblem, känner mig lugnare, har en lägre puls och framför allt så har jag ett bättre förhållande till mig själv och min kropp. 

Jag har vetat länge att jag skulle hitta en yogaform som skulle passa mig till slut. Men jag anade inte att det skulle "klicka" så bra och ge de fantastiska effekter som det gjort. Jag är så innerligt glad att jag gick in i detta med ett öppet sinne och inte skrämdes av de vitklädda gurus och turbaner som är rätt typiska för människor som utövar Kundaliniyogan. Jag tror att många tror att det är "flummigt" och märkligt och därför inte ger det en chans, tyvärr. 

Man har idag evidensbaserade bevis och forskningsresultat som påvisar rent fysiska förbättringar hos människor som utövar yoga och meditation kontinuerligt. 30 minuters meditation om dagen ökar densiteten i hjärnsubstansen och förstärker inlärning, minne, självkänsla, stresshantering samt minskar depression, oro och ångest. Det har också visat sig att yogan stärker nervsystemet, stimulerar matsmältningen och våra sinnen, Man syresätter blodet bättre, stärker immunförsvaret och blir mer kreativ, uthållig och intuitiv. 

Eftersom just Kundaliniyogan har ett stort fokus på mantra, andning och meditation i kombination med olika kroppsliga rörelser (kriya) gör det oss väldigt centrerade i oss själva på ett alldeles unikt sätt. Och om jag inte är "hemma" i mig själv hur kan jag då annars vara närvarande i mitt liv och i min vardag. 

Och det lugn och den kärleksfullhet jag känner varje gång jag utfört ett yogapass är en tillgång för både mig och min omgivning. Det gör mig mer medveten om hur allt hänger ihop och vilken del jag har i utvecklingen av den här världen. Vi är så galet mycket mer än vi själva förstår och jag känner en stor ödmjukhet inför allt runtomkring mig. Det har jag förvisso alltid gjort. Men allt har intensifierats den senaste tiden. 

Och om det är flummigt att se kärleksfullt på världen, om det är flummigt att känna lycka och lugn inombords och om det är flummigt att ta hand om kroppen och själen som den fantastiska gåva det är ja då är jag flummig och föredrar att så förbli. 

Ett yogiskt citat av Yogi Bhajan - 
mannen som tog kundaliniyogan till väst

 "There`s beauty in your presence.
There`s a beauty in your radiance.
And that radiating of your
psyche reaches out and
communicates who you are."

                          
Sat Nam alla vackra 
3 kommentarer:

 1. Sat nam fina Du
  Mer kundaliniyoga åt folket. Den gör så mycket gott med både kropp och själ.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej fina Emma!
  Jag upptäckte kundaliniyogan för många år sedan och hade sedan uppehåll några år, men saknade den så nu utövar jag den igen.
  Den är kraftfull, meditativ och ett underbart komplement i vardagen.
  Jag är gärna flummig och kärleksfull ��
  Sat nam och varm kram ❤

  SvaraRadera
 3. Jag håller bara med dig min vän :)
  Då skäms inte jag heller för att vara flummig :)
  Ett leende och att möta andra med kärlek - det är det bästa som finns, håller bara med :)
  För - vad vore vår värld utan kärlek :>
  Sat nam,
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...