måndag 13 april 2015

När det känns som om vi inte står ut kan det vara dags att "stå in" istället


Ibland när det är jobbigt och vi känner att vi inte står ut kan det vara ett bra tips att istället "stå in" Alltså stanna kvar inom sig själv och känna att man står stadigt i sig även när livet levererar utmaningar och jobbiga situationer. Att inte överge sig själv när man behöver sig själv som mest. Vi människor gör nämligen det väldigt ofta. Vi upplever en jobbig situation och börjar reagera och distrahera oss istället för att stanna och invänta sina egna signaler. Vi behöver reflektera innan vi reagerar för annars blir det ofta en väldigt ytlig s k för-tanke som får aktivera en handling och vi t o m kanske reagerar i affekt och reptilhjärnan går igång på en hundradels sekund. Det är bättre att stanna upp och reflektera och komma fram till en eftertanke från ett djupare plan inom oss själva. 
Prova att nästa gång något jobbigt händer dig att stanna, observera, acceptera och sedan släppa tag eller handla. Det är ett typiskt mindfulness-sätt att ta hand om situationer som aktiverar egna kapaciteter från djupet av oss själva.

Det är min fulla övertygelse att om vi ständigt distraherar oss bort från våra känslor finns dom kvar inom oss på ett eller annat sätt. Dom liksom sätter sig i hjärtväggarna och gör oss instabila, vilsna och separerade från vår egen styrka. Men känslor som vi vågar genomleva klingar av och gör oss befriade. 

Prova också att smälta saker du lärt dig med jämna mellanrum. Ge dig tid att stänga av vissa funktioner i dig som handling, reaktion, distraktion, analys och konsekvens. Ge livet en chans att ge dig själva DIG som du är - du har fler svar än du någonsin anar. Allt du tar till dig från böcker, föreläsningar och filmer är bara information ända till du omsätter det i ditt eget liv. Det är först då det blir kunskap och visdom. 

Prova att vara i tystnad och inhämta den otroliga kunskap som kommer från dig själv

Lycka till du vackra

5 kommentarer:

 1. Fi Fabian så fint skrivet!
  Det spara jag.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack, det bästa jag har läst på länge! Nu gäller det att öva.

  SvaraRadera
 3. Ja det är så himla sant. Ibland behöver man stå kvar och smälta och reflektera. Och i dagens tempo är det en utmaning. Jag menar samhället vill att vi agerar, reagerar bedövar oss och springer framåt. Jag tror helt klart på att stanna upp men jag tror att det kan vara svårare än vad man tror också. :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, så kloka ord du återigen förmedlar till oss runt om - stämmer så bra :)
  Vi kan bara inte rusa runt hela tiden! Måste stanna till och känna IN hur allt är JUST NU INOM MIG (oss) :)
  Jag stannar till så ofta jag kan - känner in mig - gör Healingkoden och uppföljaren "Den Högsta Principen" av Alexander Loyd, bara så effektiv reningsritual - prova detta min vän :o)
  En nersaktande inkännande kraam i djup healande tystnad från mig i Viken, där VÅREN börjar spira allt mer o mer :o)
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...