torsdag 18 december 2014

Att låta sin inre värld bli till allmänhetens beskådan

Ny målning växer fram 
"Hemligheten"

Att vara konstnär är att vara sann mot sig själv och sedan tillåta det sanna uttrycket rinna ut i diverse konstverk som sedan kan visas upp till omvärldens beskådan och bedömning
Att tillåta sin inre världen bli en yttre värld
Ett bra verk är när en målande konstnär doppat sin pensel i sin själ och sedan målar det sanna som kommer där ur. Ett universellt språk Ibland förstår jag verkligen alla de där konstnärerna som suttit år ut och år in och bara målat, målat och målat utan att ens visa upp sina verk för någon endaste människa. Att bara vara i sin skapandeprocess.
Totalt friställd andras bedömningar, tolkningar och betraktelser av ens allra heligaste innersta. Att vara konstnär är ibland rätt smärtsamt. Sårbarheten är ständigt närvarande Men det är också det mest fantastiska sättet att leva för mig. 
Det känns som ett kall. Jag har vid några tillfällen "stängt av" den kreativa inspirationen som jag har inom mig. Det har alltid slutat på samma sätt, nämligen att jag stryper tillförseln till allt som i sanning är jag.

I den här målningen har jag låtit mitt motiv gifta sig med Dalai Lamas ord:
"Give the ones you love wings to fly, roots to come back to and reasons to stay"

Något vi alla borde ge våra barn

Kärlek

3 kommentarer:

 1. Den är så fin. Så mjuk och så skör. Så den texten också.
  Vackert!
  Kram till dig

  SvaraRadera
 2. Så otroligt vacker målning! Tack för det du delar på din blogg, jag känner igen mej i mycket.

  SvaraRadera
 3. Jätte fin målning. Fastnade på ögonen, så utrycksfulla! Kram

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...