söndag 5 oktober 2014

Det finns en fälla i att tänka att man har något att förlora...


Vilken dag det varit.
En dag av eftertanke, sol, höstfärger, glädje, harmoni och mitt-i-nuet-stunder Ingenting på agendan. Det finns inget bättre än spretiga almanackor som inte är fulltecknade. Då får jag möjlighet att vänta in min puls och vara mitt i mig. Jag har vädrat mina glad-randiga skor och suttit på mitt berg och planerat. Tänk vilken härlig arbetsplats att kunna tillbringa några timmar på. Jag tänker så bra vid utsikt. Det ger insiktDet kommer alltid någon ny tankefrukt vid dessa arbetsstunder, i form av en ny livsreflektion som jag mer än gärna trasslar in mig i. 
Den här gången blev jag varse vad viktigt det är att förbereda sig
för sina drömmar medan de håller på att infrias. Att göra sig redo
för själva mottagande så att jag är fullt beredd när väl drömmen slår in. Det är också viktigt att vara vän med sin dröm så att man lever i enlighet med denna. Vi behöver ju både luckra jorden, så fröna och vattna för att vi en dag ska kunna njuta av en blomning
Kanske slår den in fortare än vi vågar hoppas. Kanske tar det tid. 
Men under tiden måste vi leva av hjärtats lust och med hoppet i fickorna Vi är ju inte maskiner på väg mot en destinationsort. Vi är själar med modiga hjärtan som står i direkt förbindelse med allt och alla omkring oss. Det är därför viktigt att se till så att man omger sig med människor som ger oss något. Människor som tror på oss och som inte plockar bort oss från våra drömmar genom att deklarera hur omöjligt det är.

Kom ihåg att det är väldigt många som försöker få oss att släppa våra drömmar av den enkla orsaken att de inte lyckats infria sina egna. Lyssna inte - ditt hjärta vet oftast bättre än deras hjärna


Var inte rädd för att drömmen är för stor. Den slår inte i taket. 
The sky is the limit. Om ni visste så många drömmar som aldrig skulle blivit infriade i mitt liv om jag lyssnat på alla förstå-sig-påare som avrått mig. Ibland måste vi vara modigare
än vi egentligen törs.

Kom också ihåg vad Steve Jobs så klokt uttryckte:

"- Att komma ihåg att man ska dö är det bästa sättet jag känner till för att undvika fällan i att tänka att man har något att förlora. Du är redan naken. Det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta. "
/Steve Jobs 2005

7 kommentarer:

 1. Andra försöket - kommer nu . . .
  Så fräcka dojor - jättefina :) . . . (på en fräck tjej mä')
  Klart att vi ska våga vinna våra drömmar - leva dom o inte bara drömma :)
  Se bara mig nu - klarat av flytten från 3:e vån, långt från centrum, affärer o Rece Centrum osv - nu på markplan med egen ingång o egen uteplats - och stortrivs med livet :) Inga brutna revben och total hjärnkollaps hindrade mig att flytta :) Jag bara skulle klara det!!! Och - då bara fanns hela gänget med änglavänner i kring mig - och fler därtill, som bara hjälpte mig och fanns - men innan var det många som sa åt mig att lugna dig ett tag - flytta inte nu - gör det se'n osv" - men det lyssnade jag tack o lov inte på :)
  Vi ÄR alla nakna och lika i livets slut - kan inte förlora något alls - Bara att våga hoppa - Våga o Vinn - så ÄR det bara :)
  Jag hade inte heller varit i min personliga utveckling där jag är idag - om jag varit feg och inte vågat nå't . . . men nu är jag den jag vill vara och gör det jag vill hålla på med - Tack vare att jag vågar o vinner - annars får jag ju ingenting :)
  Bästa kramisen på dig för modet att våga - för vi kan - ALLT :)
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så gal när jag läser dina rader kära du. Att du vågat och tagit steg. Grattis till det
   kramar och lyckat till
   Emma

   Radera
  2. GLAD skulle det stå förstås :)

   Radera
 2. Kloka ord och kloka tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Chris...dina ord gör mig glad
   kram

   Radera
 3. Fiiiint inlägg, med snyggskorna dessutom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack...jag jag måste ju ut och vädra de lite innan snön ligger som ett vackert täcke över stad och land
   tack förresten... och kraaaam

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...