onsdag 9 juli 2014

Tankar "händer inte bara"

 
Om alla människor förstod hur stor inverkan våra tankar har på våra liv så skulle fler människor sluta smutsa ner sina tankemönster med s k skadligt avfall. Alltså negativa tankar som leder rakt in i dåligt mående, oro, ångest och sämre livskvalitet. Dessa tankar fungerar som ett grumligt filter mot omvärlden och gör våra liv tyngre än vad de behöver vara.
 
Det är ju trots allt ur tankarna som känslorna föds. Känslorna leder oss sedan genom livet. För vi kan omöjligen husera en positiv tanke och en negativ känsla i kroppen samtidigt. Eller tvärtom. Försök få du se. Tanke och känsla är alltid allierade och går gemensam väg.
 
Ett bra sätt att inventera sina tankar är att fråga sig - Hur känns de?
Hur känns dina tankar när du tänker på dem? Känn efter
 
Om de får dig att känna dig lugn, glad, stärkt, enusismerad, lycklig, vacker eller varm så är det tankar av god karaktär. Om de får dig att känna dig tung, orolig, ledsen, arg, irriterad eller allmänt låg så är det garanterat tankar av sämre karaktär. Tankar som har för avsikt att sänka ditt allmäntillstånd helt enkelt.
 
Kom nu ihåg att tankarna "händer inte bara" De äger du. Det är ur tanken som du väljer förhållningssätt till allt som sker i ditt liv. Vi kommer t ex att bli svikna av människor genom hela livet. Det kan vi inte påverka. Det vi kan påverka är hur vi vill att dessa ska påverka vår inre frid och vårt mående. Vi kan träna upp oss i att inte låta andra äga rätten till vårt mående.
 
En tanke att använda sig av i dessa lägen är:
 "det här händer utanför mig - inte inuti mig" 
 
Andras agerande är deras karma, hur du reagerar och agerar är din karma. Välj. När du känner att en negativ tanke börjar ta fäste i dig kan du notera att det sker helt lugnt. Inte motstånd, bara acceptera och notera. Och sedan agera. Alltså antingen bryta den eller låta den slå rot. Bryta den gör man bäst genom att göra något annat. Vad du än gör när tanken kommer - gör något annat. Bryt. Och jag lovar att den inte får fäste på samma sätt som om du låter den fortsätta växa och skapa ett större omfång inom dig.
 
Vi blir vad vi tänker
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Du måste skriva den där uppföljaren till din första bok.. eller bara plocka några av dina inlägg för du skriver så tydligt och bra så vem som helst förstår vad de är de ska förändra. Det är en av dina största gåvor underbara du. Keep on writing för det du skriver, målar och säger förändrar världen. Kramar

  SvaraRadera
 2. Tack för dessa rader. Ja vi får väl hoppas att jag kommer ut med nr 2...och 3 och 4 och.... ja helt enkelt en massa böcker till. Kramar och tack åter igen

  SvaraRadera
 3. "Tjuvläste" Vidas" kommentar - och håller bara med :)
  Så'n ÄR du bara :)
  Och - HÄR ska inga bittra tankar mer få fäste, - För - händer ju utanför mig :)
  Stora kram från mig, som har det ganska snurrigt just nu :O
  :D

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...