måndag 15 april 2013

När morgonen sätter statusen på resten av dagen

Målning: Angel Love
 Teknik: Akryl på duk
SÅLD


Den här morgonen började med att som vanligt öppna fönstret och släppa in dagen, tända en rökelse och ett levande ljus. Samla ihop mig och försiktigt starta upp dagen. Jag gör ofta så. Det sätter liksom statusen på resten av dagen. Sen var det bara på med walking shoes och promenera en timme med kungen av Majorna. Det var varmt i luften på ett sätt som påvisar att våren är i antågande. Mulet med varmt och eftersom jag inte har några som helst problem med gråmulet väder så njöt jag i fulla drag. 


Jag hade boken "Sa du gula höns" i lurarna. En fullkomligt underbar bok av Agneta Lagerkrantz och Lill Lindfors. Det är som ett långt filosofiskt, medmänskligt och utvecklande samtal där de båda kloka damerna reflekterar över livet i allmänhet och mänskligheten i synnerhet. Man bearbetar intressanta ämnen från a-ö av varierande art. Det är andra gången jag biter tag i den här boken och jag kan varmt rekommendera just ljudboken eftersom man på något sätt behöver deras egna röster och infallsvinklar. För att inte överdriva kan jag säga att jag ÄLSKAR den här boken.

När jag kom tillbaka doftade det himmelskt av nybryggt kaffe hemma hos mig. Min älskade stjärna till dotter hade satt på kaffe till sin lilla mamma just bara därför att. Det gillas skarpt av mig när människor gör små saker utan anledning just bara därför att. Det borde vi alla göra lite mer av.

Nu ska jag ta en kanelkysst påtår och sedan bege mig till ateljén för lite kreativt skapande

Älskade måndag here I come

5 kommentarer:

 1. Pirjo Brandestam15 april 2013 kl. 01:13

  Vilken härlig morgon du gör dig med rökelser och allt. Det är så roligt och givande att läsa vad du skiver här att man knappt behöver göra sakerna själv, men jag tände också ett doftljus nu bara för att ;)
  Ha en fortsatt skön dag :) Kram <3

  SvaraRadera
 2. Låter som en härligt inspirerande start på dagen! Boken ska jag faktiskt se till att skaffa, lyssnar gärna på talböcker när jag är ute och går!
  Ha en skön start på veckan!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 3. Man kan inget annat än att bara älska ditt sätt att skriva på! Ska nog också tänka på hur ser mina morgon uppstigningen ut? Här man super stressig & glömmer bort sig själv. Men det du beskrev lät helt underbart. Många ggr är vi så stressade & saker skall direkt göras :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt om jag kan inspirera att tända lite ljus och ta hand om dig själv på morgonkvisten
  kramkram

  Helen
  Ja visst är det härligt med ljudböcker ibland när man promenerar omkring. För att inte tala om när man städar och/eller tvättar
  kram kram

  Evve
  Vad glad jag blir att du kan inspireras av mina ord. Ja visst är det bra mycket bättre om vi kan ge oss själva en stund på morgonen av lugn och ro.
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det fint när dagen får börja så! Det är så viktigt! Stor kram till dig du kloka och fina Emma!

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...