onsdag 10 april 2013

När man behöver andas långsamhetens lov och filosofera på ett barns visJag förstår om ni tror att jag helt lagt bloggen på hyllan. Lite stämmer det förvisso för jag har låtit livet komma emellan liksom. Jag har varit tvungen att vara mentalt och fysiskt på samma ställe för att kunna närvara i nuet. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag gör så emellanåt. Det är så viktigt för mig att vara sann mot mig själv och känna vart jag är på väg. Eftersom jag är passionerad och tycker om många saker så blir det så lätt "för mycket" av det goda ibland. All in utan betänkligheter. Det resulterar alltid i att jag kokar över en aning. "Silverpojken"


Jag har valt att umgås med mina fina prinsar Silverpojken och Glitterfot. Inget i världen kan få mig mer harmonisk och närvarande än dessa små sagopojkar som gör en sak i taget. När vi umgås själva mina pojkar och jag så promenerar vi med öppna sinnen i långsam takt, stannar och iakttar livet i lugn och ro på vägen till lekparken. Vi plockar en av vårens första blommor, stannar och pratar med en polis, och undersöker hur två fåglar kommunicerar i ett träd. De onödiga trivialiteter som tillfälligt hade fastnat i en tanksnurra i min hjärna blev plötsligt bara trams som jag kunde rensa bort. Ibland behöver vi bara få en liten påminnelse utifrån för att förstå det och barn är fantastiska vägledare på den fronten tycker jag. Fokus här och nu och förvaltande av livsgåvan.


"Glitterfot"

Jag brukar säga att mina egna tre barn har lärt mig mest om både närvaro och lycka. De har lärt mig mer om livet än alla böcker, filmer och föreläsare tillsammans. Vi borde alla umgås mer med barn och ta del av deras sätt att bemöta livet och varandra. Okomplicerat, rakt, närvarande och i det tempo som de själva vill. Eftersom nuet är det enda som existerar, då framtiden inte är ett löfte och det förflutna passerat, så är det rent utav korkat att inte göra så gott vi kan för att vara närvarande här och nu. Vi föds ju alla lyckliga eftersom det är vårt naturliga fundamentala grundtillstånd.

Ta bara exemplet från igår när vi sitter vid vårt köksbord, lille Glitterfot, hans morbror och jag. Så börjar vår lilla treåriga Glitterfot filosofera lite runt det här med indianer. Så säger han efter en stunds eftertänksamhet. 
"-Indianer kan vara både människinkor och killar" 
(han kallar nämligen människor för människinkor) UNDERBARA unge. Då gäller det att inte skratta också för han är i djup koncentration, fundering och diskussion så det skulle vara djupt förnedrande om vi skrattade. Men jag kan meddela att det var svårt den här gången:))

Ja mina vänner det var lite som huserade under min kalufs en dag som idag.

Var rädd om dig och kom ihåg att det är DU som vet bäst hur DITT liv ska levas och vad andra tycker om dig är fullständigt irrelevant och oviktigt. För hur vi än gör så kommer det alltid att finnas någon som inte gillar det vi gör eller det vi är. Släpp det bara

Love15 kommentarer:

 1. Inget är så nyttigt som att se världen ur barns ögon och ta till sig deras funderingar. Vi kan lära oss mycket där :-)
  Kramar till dig här och nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det nyttigt att se livet ur ett barns ögon emellanåt. Sunt, nära och enkelt
   kram kram

   Radera
 2. Så fint skrivit! När min son var runt 1½ år sa han till min öppna garderob "titta där en mamma". Efter det var han helt tyst fram till 3 års ålder, vi fick aldrig klart för oss varför. Barn är härliga. Min kusin sa vid 4 års ålder när han kom ner för trappan: Idag så heter jag James" han hade om jag minns rätt tittat på Onedin Linjen. Sedan känner jag igen mig lite i det där med allt eller inget, så kör jag på tills det tar stopp.
  Kramar från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe....ja visst är dom goa dom små liven...underbart

   Ja det är viktigt att bromsa när det går för fort så att säga

   kram kram
   E

   Radera
 3. "låtit livet komma emellan" - precis så har jag det oxå just nu. Bra uttryckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja det är vad vi behöver emellanåt. Inte bara INformation utan också EXformation
   kram kram
   Emma

   Radera
 4. Åhh vilket härligt inlägg, jag längtar tills jag får barnbarn.

  Ta hand om dig!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack från hjärtat kära Lotta
   Önskar dig allt gott
   kram
   E

   Radera
 5. Så sant så sant och så härligt skrivet (som vanligt)! Har två juveler själv och man får sig en och annan tankeställare ibland men även härliga skratt. Att ha barnbarn är ju livets efterrätt. Hare bra, kramar//Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Ann visst är det så. Och att få barnbarn i en ålder då många av mina vänner fick barn ser jag som ett privilegium :))
   kram kram

   Radera
  2. Menade så klart Anki :)) By the way du frågade mig om bok nummer två förut och den kommer men inte riktigt ännu. Den som väntar på nåt gott du vet...storkramen
   Emma

   Radera
 6. Ja jag längtar också tills jag får barn barn....
  Kommer att tänka på den gången Alex sa att han också ville ha en peng på huvudet. Jag förstog inte alls vad han menade men det var ju i Lucia tider så han menade naturligtvis en Luciakrona :). Å sen den när vi nämnde att en våra grannar dött. Alex kommentar: Vem har skjutit honom då? Hans syn på hur man dör. Kram till dig en dag som denna. Är strax på väg hem till Saxdalen. Vi syns på lördag f m. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står nog inte på A-C innan du har små knattar att pussa på. Använd Lagen om Attraktion så ska du se att det slår in. MEn vänta nu...då måste ni ju flytta neråt först så du kan träffa dom oftare...hihi.. (gör allt för att få er närmare)
   Ja han var allt en riktig liten funderare AllePalle...underbart
   Storkramen och vi ses på lördag
   love
   E

   Radera
 7. Javisst är barn underbara. Vem annars kan få en att inse hur fantastiskt det är med brandbilar och sopbilar!
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...ja det är sååå härligt att betrakta med deras ögon...LIVSKRAFT
   kramar till dig Ann

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...