söndag 23 december 2012

Give and you will be given

Människor som samlar på sig och ruvar på en massa prylar och värderar materialistisk status och dessutom jämför sig och vill vara lite bättre än grannen, människor som är snåla och rädda för att använda sina pengar, människor som beter sig som om de ägde sina barn, vänner och dem de älskar de kämpar alla emot den naturliga ordningen i universum som utgörs av ett evigt flöde och en ständig förändring. 


Som ni alla kanske vet så lever vi ju i ett otroligt energiflöde där vi alla inte är något annat än kanaler som denna energi kan strömma igenom. För att vi ska kunna vara de bästa versionerna av oss själva och må bra, vara friska, lyckliga, framgångsrika och produktiva behöver vi vara givare och tagare av denna energi på ett naturligt och generöst sätt. När vi gör det utan att tänka på att vi ger och tar utan ger naturligt så som livet är tänkt så mår vi bra för vi befinner oss i harmoni med universum och naturens gång och cirkulationen är tingens naturliga ordning.


Om vi tar allt till ytterligheter så har faktiskt allt redan blivit oss givet så som liv, luft, vatten, föräldrar. kropp, mat, jord, människor och KÄRLEK. Så varför klamra oss fast vid någonting när vi redan har allt vi behöver? Varför blockera och göra motstånd mot flödet? När vi gör det beror det nästan alltid på att vi är rädda. Rädda för att vi ska förlora något eller att vi inte ska ha så det räcker. Men denna rädsla är en slags illusion. Den härstammar ur en brist på insikt om universums natur. Så snart du erinrar dig ditt sanna ursprung så kommer du att inse att du redan har allt  och DÅ kan du få rädslan att lösas upp.


Så om du har problem på någon front i livet och vill må bättre är det första du ska göra att börja ge. Inte sen, utan NU. I synnerhet om du kört fast, har fel jobb, är sjuk, dålig ekonomi. Det är då du ska ge. För när du ger så får du kanalerna att öppnas igen och stagnationen och blockeringen löses upp av energin som åter igen börjar flöda. Detta givande gör att du snart kan börja ta emot igen eftersom du måste ge för att kunna ta emot. Precis som man i naturen måste så för att kunna skörda. Lätt som en plätt. Detta är universums lag.
Att ge behöver inte handla om materialistiska gåvor. Det kan handla om fysisk hjälp, kärlek, omtanke, glädje bekräftelse, tid, förståelse och liknande. Eller varför inte arbeta ideellt för en förening eller hjälporganisation.
Så i dessa tider av hysteriskt handlande vill jag bara säga att livet handlar inte om prylar, status, "vara värst", pengar och materialistiskt sparande. Rikedomar sitter i att få energin att flöda för då kan du t o m få ting och prylar på köpet utan att du ens tänker på det.

Jaha så låter jag åter igen som om allt är lite halleluja och det ligger lite prettovarning på min inställning men jag struntar i det för det här är i alla fall ett sätt att se på det här med livet och givande och tagande. Det är mitt sätt att se det. Med det inte sagt att det är RÄTT att se det. Du kanske har ett annat sätt. Så ta bara till dig det du känner känns rätt för dig av det jag säger. Lämna resten därhän

Vill ni läsa mer om detta kan jag tipsa om Barbara Bergers bok: "Vägen till kraft" som är både inspirerande och fantastisk. 
(ja enligt mig förstås:))


Give and you will be given. Feel greatful and you will have even more to be greatful of


3 kommentarer:

 1. Det är så rätt Emma. Fler människor skulle behöva läsa vad du skriver och ändra på sitt levnadssätt. Passar på att önska dig en God Jul <3 Gör den till vad du vill ha den... Kram <3

  SvaraRadera
 2. GoJul finaste du och tack för skimmer givmildhet och fina lässtunder.. du är en livsmentor som ger klokskap genom skrivna ord, tänkta tankar, vackra bilder och med den energi som du ger de du möter.
  Kramar från Liv

  SvaraRadera
 3. Jag läser på din sida då och då och tar tillbaks en liten bit av mig själv varje gång. Det är lätt att tappa bort sig och skönt att få påminnelse om hur man hittar tillbaks. Önskar dig en riktigt god jul <3

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...