måndag 22 april 2019

Skit i lite "borden" och häng lite mer i nuet

Att hitta lycka där någonstans mitt bland all vardag, "livsleveri" och annat smått och gott kan vara en knepig företeelse har jag upptäckt. Jag har ju genom mina många år som coach mött många människor som kämpar på med detta i sina liv rätt hårt. Och jag tror att det här med "kämpandet" och jagandet är problemet som gör att man känner att man inte riktigt hittar det här som man kallar lycka. Det blir kontraproduktivt och tar mer än det ger.


Hur menar jag nu då. Jo jag tänker så här.


När man vistas med barn och hundar får man hjälp att bli närvarande i varje nytt gnistrande NU
De är våra läromästare. 


Om vi skulle sluta styra, ändra, kämpa, kontrollera och motsätta oss verkligheten och nuet en aning så skulle en märkbar förändring ske. Om vi skulle våga byta fokus från kamp till tillit. Från motsättning till acceptans och observation så händer något. Om vi för ett kort tag provar att inte tro så blint på alla våra tankar och föreställningar om hur livet "borde" vara och istället låta livet ge oss en chans att servera nuet så som det är.  Och verkligheten den är ju alltid vad den är.  I varje nytt nu. Oavsett. Men hur verkligheten uppfattas och bemöts det hänger på dig.

Livet är inte som det är - det är som det känns. 

Men varför det här nu då? Jo därför att i nuet hämtar du alltid din kraft. I nuet bor alltid ditt liv. Om vi tappar närvaron och fokus i nuet tappar vi liv, kraft och förmåga till uppskattning. 

Så prova att sluta att skapa artificiella mentala matriser av hur verkligheten borde vara här och nu . För dessa matriser lägger sig ovanpå verkligheten och skymmer sikten och närvaron av nuet.  Det blockerar den verklighet du befinner dig i. Om vi ständigt har denna motsättning mot det som är har vi också tappat förmågan att njuta av det som serveras framför ögonen på oss. Vi lever alltså i en mental konstruktion om något annat istället för att kasta oss raklångt i livets NU. Uppror mot det som är helt enkelt. 

Självklart kan vi behöva se hur saker "borde" vara om vi är i stånd att införa en förändring. Alltså en tanke, ett mål och ett agerande. Men det är en annan sak, som vi kan ta en annan gång. Men även då behöver vi omfamna vårt nu för att sedan ta oss till en bättre önskad plats. Och om vi inte riktigt vet vart vi vill varför inte se vad som finns där vi står, under tiden. 

Summa summarum av detta då är att om du befinner dig i en situation där dina tankar/föreställningar inte stämmer överens med din verklighet i detta nu har du en pågående inre konflikt. Prova att släppa dina tankar om hur saker borde vara annorlunda och försök se det goda i ditt liv där du står. Höj blicken. Känn vinden i ansiktet och observera vad som är att inhämta från ditt nu. Det måste inte vara varken bra eller dåligt. Bara observera, acceptera och känn in att du inte för ett motstånd mot något. DÄR...exakt där finns din högsta potential, livskraft och energi.

Livet vill dig väl - ge det en chans att visa dig det

Lycka Till...och som jag brukar säga tro inte på mig - prova själva vet ja´

Puss love and understanding


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...