söndag 14 februari 2016

Jag är nyförälskad och lite "hög"Att hitta hem i sig själv är ett vanligt använt uttryck i dagens personlig-utveckling-trend som faktiskt råder. Egentligen är det bara ord och många gånger klichéer. Ända tills man verkligen inser vikten och värdet av att landa i sig själv och i sin egen kropp och sanna identitet. 

Något som hjälper mig just nu med denna ofantligt intressanta process är kundaliniyoga. En yogaform som är både lugnande, balanserande och otroligt kraftfull. Ett förhållningssätt och verktyg för att möta sig själv både kroppsligt och själsligt. Jag har yogat lite innan. Men det blev som att "komma hem" när jag började med kundalinin. Den integreras mer och mer i mitt liv på flera plan. Processen är inte smärtfri men jag försöker vara öppen och fri i mitt förhållningssätt och följa med på allt detta gör med mig. Kroppen och jag kommunicerar. Andningen blir djupare och lugnare. Sinnet börjar försiktigt inta en mer lågmäld position. Tankarna av en god karaktär kliver fram och gör mig tryggare. 
Jag har nog alltid haft ett yogiskt sätt att se på världen och min omgivning. Men det var först nu det var moget för mig att ta ett steg till. Allt sker när det är moget och när eleven är redo uppenbarar sig läraren, som någon vis människa lär ha sagt.

Så just nu är jag lite "hög" på min nyförälskelse till kundaliniyogan  och jag följer mig själv med spänning på den här resan jag har påbörjat.

Sat Nam

6 kommentarer:

 1. Vad härligt.. och jag är nyförälskad i Hatha yoga enligt Sivananda.. men skulle nog bli lika förälskad i Kundaliniyogan om jag praktiserade den regelbundet. Har gjort det några gånger och det är magiskt. Men innan en person i Indien förklarade varför man inte korrigerar i Kundalini (eftersom alla arbetar med sin kraft och aura och det ska man inte vara inne och peta i någons aura :-) så förstod jag inte riktigt den delen.. men nu förstår jag det utmärkt. Det är ju en kraftfull yogaform men just nu njuter jag min nyförälskelse. När jag frågade min vän K (som är kundalinistruktör) hur jag kunde vara så seg i att på djupet finna kärleken till yogan.. så svarade hon (som syftar till det du skrev).. för att du redan levde ett yogiskt liv på så många plan. Imorse gick jag upp tidigt för att vara på plats på mattan 6,30.. det var en magisk stund och jag har med mig känslan från den avslutande meditationen och de få sekunderna jag fann balansen i huvudstående.. magiskt. Så jag är precis som du nyförälskad i något som jag hoppas håller resten av livet. Namaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delade mig dig :) Jag inspireras så starkt av andras upplevelser av dessa amazing yogaformer. Ja Kundaliniyoga är ju definitivt en kraftfull yogaform och jag har verkligen märkt av dess effekter på flera plan. Det är en häftig resa. Men som jag skrev processen är inte helt smärtfri för mig. Jag frigör så mycket stagnerad energi och blockeringar. Jag vaknar steg för steg på ett märkligt och fascinerande sätt. Som jag inte riktigt hade räknat med ska tilläggas. Jag är också så fascinerad över det fascinerande och otroliga arbetet man gör med sin mentala och själsliga hälsa parallellt med den fysiska. Läser också just nu en del om kundalinin och dess historia för att tillgodogöra mig dess helhet. Allt gott till dig du vackra människa. Namaste <3 Sat Namn

   Radera
 2. Sat nam på dig mä' - och må bäst i yogans fantastiska värld :)
  Lugna läkande rörelser - med andning i fokus :)
  Tummen upp från mig i Viken som kämpar mig framåt till bättre hälsa igen :>
  Själv lyssnar jag på fantastiska mantrat i föregående inlägg varje dag - och njuter för fullt :)
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det UNDERBART med yoga och vad den gör med både själ, sinne och kropp. Jag skickar massor av helande energi till dig. Sat Nam <3

   Radera
  2. Tack min underbara ängel - för underbara yogamusiken :)
   Sitter varje kväll och lyssnar - meditativ tankning av själ o hjärta nu när jag så väl behöver :>
   Finns den att köpa som CD?
   Tack från min själ o mitt hjärta,
   :D

   Radera
  3. Jag brukar ju lyssna via Spotify men jag vet att Snatams musik och mantran finns att köpa på CD på mitt Kundaliniyoga center så det finns absolut på cd :)

   Radera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...