måndag 9 februari 2015

Att skapa FRIDtid och vara följsam för sin egen pulsAtt vara i sin egen rikedom är att vara lyhörd för den egna takten, pulsen och tonen som vi alla har inom oss. Att våga lyssna på vår inre röst, följa vår intuition i livets alla skeenden. Inte alltid lätt men alltid rätt. Vi har en fantastisk kompass och navigator som hjälper oss med högst personlig vägledning och guidning. 

Jag skrev ju här på bloggen för ett tag sedan om det här med att jag själv kommit till insikt om att vissa personliga förändringar behövde etableras i mitt liv. Denna förändring fortsätter och jag kan bara konstatera att jag får belöningar varje dag för att jag gör "rätt" enligt min högst personliga inre ton. Jag har förvisso varit ganska duktig på att lyssna inåt i väldigt många år men nu har jag liksom tagit det till nästa level. Och livet visar tydligt och klart att valen jag gör är rätt utifrån min egen inre kompass. Jag säger nej till saker jag tidigare sagt ja till. Jag säger ifrån även om det inte alltid är lätt. Jag säger ja till sådant jag tidigare inte vågat. Jag frigör ännu mer tankeutrymme och FRIDtid och jag är än mer äkta i varje enskilt möte. Jag släpper helt tanken på om du ska älska mig eftersom det inte är ditt jobb att älska mig. Det är mitt jobb. Ditt jobb är på hemmaplan - nämligen att älska dig. Om du ogillar mig så har jag inte med det att göra. Det är en frihet och medmänsklig kärlek både gentemot dig och mig,

Den här nya AntiJantedamen är en frukt av min härliga utvecklande process
Hon är jag...och du.. och alla andra som känner igen sig eller vill känna igen sig i


Idag på min livsviktiga morgonpromenad i den makalöst vackra februarisolen kände jag mig så magiskt rik och fylld av vackerhet att jag t o m blev berörd och rörd där ute i naturens evinnerliga famn. Att ha möjligheten att ta del av hur solstrålarna som smeker den mossbeklädda kullen till tonerna av småfåglars ljuvliga morgonserenader är så innerligt och sinnligt. Jag blir så otroligt imploderad i nuet och stunden att ingenting annat existerar. Då är jag så rik. Då inser jag också att eftersom jag har ynnesten att kunna välja mina arbetstider på så sätt att jag kan insupa dessa mornar så är det min skyldighet att dela med mig av detta till min omgivning via bloggen. Det känns som min uppgift att vara en kontrast till den illusion vi arma nordbor har lärt oss att tro på. Vi tror att lyckan sitter i pengar, att stress och fyllda almanackor är lite fränt, att status är att ha så många prylar som möjligt när man dör och att ett hus är ett hem. Men ett hus är bara ett hus det är inget hem. Ett hem är det du inkluderar i dina dagar som gör att du trivs. Det kan vara kärlek, närvaro, trivsel, frihet, trygghet osv. Det kan finnas i en resväska som nomaden bär med sig runt jorden, i en koja i Norrland eller ett husvagn på Österlen...eller självklart i ett hus vart än du bor. Men kom för guds skull ihåg att huset är inte hemmet. Hemmet är skapat utifrån dig. Bär du ditt smultronställe inom dig kan "hem" vara exakt vart som helst. 

Snigeln februarisolar sig i en spricka i ett träd
Och bär sitt "hem" med sig vart än han går

Vi tror också på  att pengar kan göra oss själsligt lyckliga. Pengar kan ALDRIG göra jobbet att göra oss mentalt och själsligt lyckliga. Det kan underlätta vårt arbete och vår väg mot själslig lycka. Men pengen kommer aldrig i sig att göra dig lycklig. 

Älsklingsbänken i Slottskogen

Det är så vackert att vara i sitt eget ljus så gott det går utan att vara beroende av andras kredit, bekräftelse och uppskattning. När vi är i naturen finns det inga stenar som tycker att du ska banta, inga träd som anser att du "borde" en massa saker och inte en enda liten snigel skulle få för sig att påpeka att du kommit att se gammal ut på sistone. I naturens helande existerar inga dömanden, värderingar eller bedömningar. Där är du bara DU - lika vacker som när du en gång föddes. Där blir du en del av fågelsång, solsken, jorddoft och trädkronors vindsus. Naturen är alltid helande och bara ger utan att kräva något tillbaka. 

Tänk vilket fantastiskt lån vi förvaltar. Det finns inga materiella prylar i världen som kan ersätta detta. 4 kommentarer:

 1. Ljuvligt beskrivet som vanligt Emma. Jag följer en väg nu som gör folk fly förbannade. Är de arga för att jag har så lite pengar och är NÖJD med det?
  Förnöjsamhet är ett hot mot profitsamhället och dess "utveckling". Jag tro på medborgarlön = god psykisk hälsa.

  SvaraRadera
 2. Härligt Emma! Gillar det du skrivit om pengar, saker, lycka och hem. Kramar

  SvaraRadera
 3. På en bokmässa i Frankfurt tog jag en gång ett vykort där det stod "Den som hittat sig själv kan aldrig mer förlora något". Det tog några år innan jag förstod.
  Men sedan nådde jag fram till förståelsen att när man hittat sig själv så har man allt man behöver.
  Fin Antijantedam förresten! :-)
  Ann

  SvaraRadera
 4. Älskar uttrycket FRIDtid och sen känner jag igen mig i nomaden som bär med mig hemmet inom mig och att alla platser kan vara ett hem precis som den finast inredda lägenheten inte alltid är ett hem. Sen gillar jag dig för att du är du.. och inte för att du vill att jag ska gilla dig. Keep shining!
  Kramar

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...