tisdag 21 maj 2013

När parken i min nyvakna stad viskar nåt om vårkänslorNär våren tar försommaren i handen och allt bara exploderar framför ögonen händer något med oss kärva nordbor. Det är som om hjärtat får vingar och vi kostar på oss att må lite extra bra i vardagens famn. Vi ler lite extra till en okänd passerande på promenaden och vi skrattar kluckande när vi samtalar om livet på uteserveringar och fik. Vi väljer att möta livet med ett öppnare förhållningssätt och livet betalar tillbaka med känslor av hopp. Att våren är förälskelsens tid är inte konstigt att förstå. Det är nåt med ljuset, grönskan, värmen och färgerna. Det finns en magi i våren som gör insättningar på vårt må-bra-konto. Vi väljer glädje och det är fantastiskt underbartMen vet ni kära vänner, ni kan välja det här förhållningssättet även andra årstider och säsonger på året om ni vill. Det är ett sätt att leva och ett val. Kanske får vi leta lite mer ingående för att hitta de förhöjda ögonblicken, känslorna av liv och spontana glädjen när vinterns kyla biter oss i kinderna. Men varför inte göra det då - leta lite mer ingående alltså. Herregud livet är nu, livet är här. Att säga att det är en gåva är måhända ett uttjatat uttryck men det ÄR faktiskt en gåva med varje ny dag vi får ta del av. Det är inte en självklarhet. Och det finns så galet mycket fantastiskt att avnjuta alla dagar på året om vi bara vill och tar oss tid att finna våra egna livskrafter. Om livet bara är riktigt jäkla värt att leva maj till september så betyder ju det att vi endast värdesätter och uppskattar mindre än hälften av våra liv.

För att inte tala om detta med ungdomlighet kontra ålderdom. Alla vill se purförska ut hela livet och allt kul händer i ungdomen. Sen är det liksom kört. Hur många gånger har man inte hört det. My God what a crap. Snacka om dålig förvaltare av det vi kallar liv. Livet är så värt att leva som vi själva skapar mervärde i det oavsett om det är november eller april eller om vi är 13, 28 eller 83.Sedan har vi ju det här med måndagar kontra helger. Vi svenskar lever helst bara till fullo på helgerna och använder måndag - torsdag som rena transportsträckor. Främst använder vi dessa dagar till att klaga på vädret. Åter igen så meningslöst livs-slöseri. Vi har det vädret vi har och varje ny dag med näsan ovan jordytan är en banne mig en sällsam gåva. Hitta när-livet-upplevelserna som får DIN dag att glittra och skapa mervärde för just dig. Det kommer då också att göra ett göra ett direkt utslag på din omgivning som också kommer att kunna njuta av ringarna på vattnet som din livsuppskattning kommer att innebära. And what goes around comes around. Världsförbättring på hög nivå. Eller hur?

Ta chansen och lev livet på ett sätt som gör att du kan säga en vacker dag när det är dags att slå igen ögonen för sista gången "YES, JAG TOG CHANSEN NÄR JAG FICK DEN"

Puss och kram och ha en fin njutningsbar tisdag.
Because you´re worth it
13 kommentarer:

 1. Pirjo Brandestam21 maj 2013 kl. 02:04

  Tack för underhållande läsning och kloka ord som alltid! Du skriver om sådant som jag egentligen också känner, men inte tänker på alltid. Mycket fint skrivet :) Kram <3

  SvaraRadera
 2. Jag älskar en grå onsdag i november. En svinkall januaridag.
  Du är så klok och vettig. Stor kram fr Dalsland.

  SvaraRadera
 3. Där fick du med otroligt många kloka saker. Instämmer i allt.
  Vårkramar från Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att det är fler som tycker som jag
   tack rara
   kram'
   E

   Radera
 4. Underbart inlägg med mycket kloka ord <3 Håller bara med!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Våren är bara så härlig - bästa tiden på året :)
  Tror jag - iaf :)
  Allt är nytt och fräscht - doftande :)
  Precis som du skriver i ditt härligt vårliga inlägg :)
  Och - naturligtvis är livet - NU - och chansen ska tas - NU :)
  Kärlek,
  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja våren är magi...så även sommaren
   ...och ja just ja vintern också
   oj nu glömde jag kanske den finaste av alla HÖSTEN
   Jag skulle inte kunna leva utan årstiderna
   kramar till dig
   E

   Radera
 6. Tack för de kloka orden, käraste du! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv fina för att du läser och kommentrar. Det gör bloggen levande
   puss o kram

   Radera
 7. Det här inlägget är helt fantastiskt och jag skriver under varje ord.. om det kommer en uppföljare på din bok så tycker jag du ska ta med det här.
  Kramar och kärlek
  Liv

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...