onsdag 3 augusti 2011

Att skapa frid inom sig själv skapar i förlängningen fred på jorden

Just nu är jag i en omvälvande fas i livet. På både gott och ont. Jag försöker att inte värdera det som händer så mycket utan mer följa med i livets flöde och vändningar. En tanke ´som jag dock håller nära mig själv och min kärna är tanken att när jag ligger för döden en dag vill jag inte titta tillbaka och se att livet var en slags transportsträcka. Jag vill kunna känna att jag levt mitt liv till fullo på alla tänkbara plan: Jag vill kunna tacka en högre makt för den enastående chansen jag fick och med gott hjärta kunna säga att jag utnyttjade alla möjligheterna. Jag vill med handen på hjärtat kunna stå rakryggad och säga att jag tillät mig själv att leva det liv jag själv var ämnad att leva, även om det ibland innebar att jag inte uppfyllde andras förväntningar på mig och mitt liv. Att jag låtit intuitionen visa vägen och sedan varit beredd att inleda vandringen utan rädsla.

Det blev en lång tanke men det är en ledstjärnetanke som är av stor vikt för mig i mitt liv. En tanke som utan pardon är det allra viktigaste för just mig. Om jag följer det här blir jag en bättre människa och om jag blir en bättre människa kan jag skapa ringar på vattnet som i sin tur kan skapa en bättre värld för någon annan som i sin tur....ja ni förstår ungefär vart jag vill komma. Allt börjar hos oss själva. T o m fred på jorden börjar hos oss själva. För att få fred på jorden måste först människorna få frid inom sig och sen kan vi börja snacka om fred på jorden. Jorden har inte krig - människorna har krig. Människorna utkämpar ständigt krig med sig själva och utplånar allt det som de en gång var ämnade att införliva. Det skapar i förlängningen konflikter människor emellan som i sin tur resulterar i landskonflikter, diktaturer, inbördeskrig och t o m världskrig och att vi helt blint förgör allt det vackra vi faktiskt har fått möjlighet att förvalta.

För ni tror väl inte i ärlighetens namn Adolf Hitler hade utplånat ett helt folkslag om han varit en varm, kärleksfull, harmonisk person med frid inom sig. Frid och ren ondska kan inte bo i samma människa vid samma tidpunkt nämligen

Så vart vill jag då komma. Jo, var rädd om den som är du och följ din intuition, dina drömmar, din känsla och lev livet så som du vill att det ska levas för att du ska bli en lycklig person med frid i själen som sedan kan tillföra kärlek, frid och harmoni till en sårad värld som är i starkt behov av reparation. Att ta hand om sig själv är att ta hand om andra. Att få frid i sig är att tillföra fred till världen. Vi är alla ett.

Kanske har jag rätt, kanske har jag fel. Finns inga belägg för vilket men det finns inget att förlora på att försöka. Ellerhur ?!

Ta hand om dig, stunden och dagen. Nu ska jag ta ett glas rose´och plocka ihop lite här för snart stunda besök.
kram och kärlek till er alla

8 kommentarer:

 1. Det är en tanke som jag också tror på.... men den är inte alltid så lätt att följa.

  SvaraRadera
 2. Följer dina snirkliga tankar och kan inte annat än instämma... och visst vill man blicka tillbaka och känna att man levde fullt ut och att man inte alltid har valt det lättaste men på nåt vis det rättaste..

  Varmaste kramen från Liv

  SvaraRadera
 3. Nog tycker då JAG att dina tankar går åt rätt håll, för hellre är jag då mä att sprida goda energier och frid o fred - än att sprida och uppmuntra ondska och egoism osv :)
  Tänk om vi alla hjälps åt - istället för at stjälpa varandra och världen . . .
  Varma kramen på dig du fina ljusbärare
  :D

  SvaraRadera
 4. Så sant!
  Just detta med "ringar på vattnet" tycker jag är något som vi ska tänka på i ord och handlingar - vilken kraft detta egentligen är!
  Jag tänker inte heller ligga där den dagen och undra vad som hände utan då ska det kännas fridfullt i att jag gjort allt jag kunde och skulle göra och skapat mitt eget liv!
  Fasen - kom på nu att jag inte skrivit och tackat för dina fina bilder som kom fram som de skulle och snart ska ges bort i present till mina bästa vänner - Tack!
  Varmaste kärlekskramar till dig du härliga kvinna!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 5. Helt rätt min vän! Livet är vad vi gör det till! Följer man sitt hjärta så har man i allafall varit sann mot sig själv! Kram!

  SvaraRadera
 6. Alldeles, alldeles härliga tankar, tycker jag. Låt dom sväva iväg om så behövs....det är ändå dina tankar och ditt sätt att se som är det viktiga i Ditt liv. Så fortsätt följ ditt hjärta....för mig är det av guld. Puss till dig du härliga söstra mi

  SvaraRadera
 7. Tänk om alla i hela världen skulle tänka så, vilket underbar värld det skulle bli.
  Åhhh bara tanken gör mig glad.
  Livet är för skört för att inte levas till fullo, trust me I know!!!
  Lev till fullo, njut och sprid energi till oss som behöver MASSOR!

  SvaraRadera
 8. Åhhhhh, du sätter fingret på det som är så viktigt. Jag känner mej som en av de ringar som sprider sig av det du skriver. Du lyfter mej in i rätt tankemönster. Tack. Kärlekskram.

  SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...