onsdag 22 maj 2013

När att äga sin egen tid är frihet och sommarregn är skönhet

I torsdagsmorgonens sken är jag nyss hemkommen från en hundpromenad i nejden. Ett lätt sommarregn smekte min lilla hårige vän och mig idag. Men vad gör väl det när vi ändå gillar´t. Det är nåt charmigt och ärligt med regn, och är det dessutom lätta SOMMARregn så gör det ju inte saken sämre precis. Vi är ju söta men inte gjorda av socker så vi smälter ju inte i alla fall. Doften som vi sedan bjuds på efter att dessa lätta droppar landat på moder jord är himmelsk. Det är inte mycket som slår doften av nyregnad sommarjord. Naturen får frihet att dofta så mycket av sig själv. Ja jag vet jag är hopplöst naturlyrisk men herregud det är en rikedom utan gräns. Och nästan det bästa av allt - det är gratis och fritt för oss att ta del av dygnet runt.



Idag är en dag med en del måsten och förpliktelser men de är fria att göra när och hur jag vill. Det är något fantastiskt att äga sin tid. Att kunna vara mästare över sin egen klocka och veta att jag styr mig själv efter min livspuls. Jag tackar mig själv och något högre dagligen för att jag har möjligheten och modet att få arbeta med det jag brinner för och är bra på. Det gör mig helare som människa och eftersom jag har mig själv som arbetsredskap både inom föreläsandet, coachandet, skrivandet och målandet så är det viktigt att underhålla mitt verktyg för att kunna leverera trovärdigt material med högt förtroendekapital.



Det viktiga för mig är också att vara MED. Att vara närvarande när det händer om jag säger så. Alltså att låta barfotafötter känna daggvått gräs när sommarn gör entre´, att stanna och dofta på syrenerna när de frikostigt bjuder på en blomning som ord nästan inte kan förklara, att möta soluppgång och avnjuta solnedgång, att verkligen lyssna på näktergalens fullständigt enastående sång, att plocka havsslipade stenar och lägga på vackra fat för att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Ja för mig är det viktigt att inte leva då, sen eller där. Bara HÄR. Här där det händer. Mitt i nuet

Puss love and understanding






6 kommentarer:

  1. Å vilken levande känsla ur en levande text.
    Känns bra att ha med sig under dagen.

    Puss o kärlek

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, visst doftar det friskt och gott efter ett sommarregn :)
    Barfotakänning - inte dumt (minns min barndom i Hälsingland på landet) :)
    En härlig tid som väntar nu - jag känner in den med alla sinnen jag kan :)
    Love på dig också - och puss mä'
    :D

    SvaraRadera
  3. Jag älskar också doften av sommarregn. Och så mycket rikedom, läkning och kraft vi kan hämta som människor från naturen.

    En härlig dag önskar jag dig!

    Kram/Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Jag riktigt kände hur jag var med i din målande beskrivning av din promenad..........Tack

    Love/Lena

    SvaraRadera
  5. Tack rara ni...Maria, Helene, Anna-Karin och Lena
    kram på er
    Emma

    SvaraRadera
  6. Jaa, verkligen, att ta vara på nuet. Känner precis likadant, att man ska ta vara på det sköna som finns här och nu. Syrendoft, doft av försommar som jag älskar. Inte minst efter en vinter instängd i min lägenhet p.g.a. en halkolycka ser jag det viktiga i att ta vara på det fina i naturen, om så bara på balkongen där jag har en jättefin utsikt över gröna björkar mitt i "stan".

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...