söndag 29 augusti 2010

" Bliv den du är "

Aristoteles sa :

" Bliv den du är "

Så sant det är. Den korta meningen täcker egentligen in allts stora början på vägen till självförverkligande. Vi hittar allt i oss själva.
Apropå det jag skrev om i ett tidigare inlägg som du hittar HÄR.

Om vi väntar in oss själva, lyssnar på stillheten och tystnaden, vågar stanna i våra känslor och framför allt skalar bort yttre påverkan kan vi se oss så som vi i grunden är.

Däri finns svaren på allt det vi undrar om oss själva och vår fortsatta väg framåt

8 kommentarer:

 1. Så sant, så sant. Ibland är det bara lite väl bullrigt där man är så att man missar att lyssna på sig själv.
  Det där med kvällspromenad och skaka av sig dagen är riktigt skönt.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 2. Jaaa, och låta sig själv vara opåverkad av yttre viljor, och istället låta sin egen vilja och potential få ta den plats som behövs. Utan att för den skull fastna eller stagnera. Det kanske inte är helt lätt, det är en konst i sig, och är olika för alla. Visst ska vi leva här och nu...men ibland behövs också en tillbakablick för att få acceptans och förståelse för sitt agerande i olika situationer. Vilket i sin tur ofta ger oss en ny syn på oss själva OCH andra. Egentligen är det något som är så enkelt...att bara vara sig själv. Det BORDE vi ju kunna.......Puss

  SvaraRadera
 3. Ja, verkligen. Det är tyvärr först nu då jag inte längre arbetar - fri från yttre påverkan och kan gå in i tystnaden, som jag har tid att vara den jag egentligen var ämnad att vara. Har du hört talas om gerotranscendens? Ett tillstånd man kan befinna sig i - om man har tur - då man blir äldre. Men här ser många tillbaka på sitt liv och finner en inre ro. Jag ska skriva om det på min blogg snart.
  Du skriver om så bra saker.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 4. Så sant, men dog så vanskelig.

  SvaraRadera
 5. Att komma in hit på måndag morgon var det bästa jag gjort. Står inför val och kval. Väldigt jobbiga sådana. Och detta är precis vad jag behöver. Tack!!!!

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar. Den ena vita pelargonen tror också jag är en rosenpelargon. Jag vet inte, men den heter Kronprinsessan Mary.

  Är ingen vintermänniska, men visst kan det vara romantiskt vackert med singlande snöflingor en mörk vinterkväll.

  "Vad du ÄR kommer alltid att vara viktigare än vad du gör."

  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Man mamma, vad har du just nu på staffliet ?
  Den har jag inte sett.
  Den älskar jag superduper mycket !
  Är den stor ?

  SvaraRadera
 8. åh det är där jag tappar bort mig ibland men så hittar jag tillbaka.. och ibland kanske man måste gå vilse för att hitta rätt.. numera går jag vilse mindre ofta.

  Kramar

  SvaraRadera